5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăEvenimentȘofer de autocamion, depistat în timp ce muncea „la negru“

Șofer de autocamion, depistat în timp ce muncea „la negru“

Inspectorii de muncă au depistat, în urma controalelor efectuate săptămână trecută, doi angajați care munceau fără forme legale.

În timpul unui control efectuat în trafic, în comuna Scoarța, în cadrul unei campanii  naționale inițiate de către Inspecția Muncii, la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale din țară, cu privire la verificarea modului de respectare, de către transportatorii rutieri, a legislației muncii, un angajator a fost sancționat cu 20.000 de lei amendă, după ce inspectorii de muncă au constatat că unul dintre șoferii acestuia presta activitate în timp ce avea contractul individual de muncă suspendat.

De asemenea, la o balastieră din comuna Bălești, a fost depistat un bărbat care presta activitate fără forme legale de angajare, angajatorul fiind sancționat cu 20.000 de lei amendă. În municipiul Târgu-Jiu, un alt angajator a fost sancționat, cu 10.000 de lei amendă pentru depășirea programului de lucru stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial al unuia dintre salariați.

„Verificarea respectării de către angajatori a măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2, la nivelul județului Gorj, rămâne un obiectiv important în acțiunile instituției noastre. În intervalul 30.10.2020-01.11.2020 au fost efectuate 39 de astfel de controale în comunele Glogova și Bălești, orașul Tismana și municipiul Târgu-Jiu. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriu județului”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Amenzi de peste 86.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, săptămâna trecută, 160 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în urma deficiențelor constatate fiind aplicate amenzi în valoare de 86.100 de lei, din care 50.000 de lei în trei cazuri de muncă nedeclarată. Totodată, au fost dispuse 67 de măsuri de remediere a deficiențelor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -