Acasa / Eveniment / Spărgători de autoturisme identificați de poliţişti. Prejudiciile create sunt în curs de evaluare

Spărgători de autoturisme identificați de poliţişti. Prejudiciile create sunt în curs de evaluare

Trei adolescenți de 16, 20 și 21 de ani le-au dat de furcă polițiștilor gorjeni care au primit mai multe sesizări din partea târgujienilor. Cetățenii orașului Târgu Jiu au făcut numeroase drumuri la sediul poliției după ce s-au trezit cu autoturismele vandalizate, iar, din interiorul acestora au fost furate mai multe obiecte de valoare. Din fericire, după aproximativ o lună de căutări, cei trei tineri au fost prinși de polițiști și reținuți.

Nu este pentru prima dată când reprezentanții IPJ Gorj se confruntă cu astfel de situații. Din fericire pentru păgubiți, hoții au fost identificați și conduși la sediu pentru audieri. Cei din urmă și-au recunoscut faptele, iar pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.

,,În perioada august – septembrie a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de mai mulți cetățeni din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în autovehiculele proprietate, parcate în apropierea domiciliilor, de unde au sustras bunurile de valoare și sume de bani, cauzând un prejudiciu de peste 15.000 de lei. La data de 11 septembrie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgu-Jiu, au fost identificați 3 tineri de 16, 20 și 21 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuiți de săvârșirea faptelor. Faţă de tânărul de 21 de ani, s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg Jiu cu propuneri legale. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*