Specializaţi pe furtul cablului de telefon

0
33

Criza îi face şi pe hoţi mai ingenioşi. Aceştia ar fi în stare să scoată bani din orice, fie că acel lucru e pe pământ sau în aer. Astfel, cinci persoane au ajuns pe mâna poliţiei fiind acuzate că au furat … cablu de telefonie, fapt ce a pus în dificultate comunicaţia în zona Negomir. Au fost prinse în cele din urmă, după o urmărire ca-n filme, şi ieri le-au arătat poliţiştilor cum au procedat pentru a sustrage cablul cu pricina. Cei cinci sunt suspectaţi că nu s-ar afla la primul furt de acest gen.

Poliţiştii gorjeni au prins în flagrant cinci persoane suspectate de comiterea mai multor furturi de cablu telefonic din mediul rural. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat. Totul a pornit după ce poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Negomir au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către C.M., de 37 ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras cablu telefonic de pe raza comunei. Ajunşi imediat la faţa locului, poliţiştii au constatat că în satul Ursoaia, într-o zonă nelocuită, a fost secţionat cablul telefonic pe o distanţă de aproximativ 200 metri, 100 de metri din acesta fiind sustras.

Prinşi în „năvodul“ poliţiei

Imediat în localităţile limitrofe comunei Negomir a fost instituită acţiunea Năvodul. La scurt timp, echipajul de poliţie care acţiona în filtrul din comuna Borăscu, satul Baniu, a observat că şoferul unui autoturism a întors la vederea filtrului. Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului care a fost oprit pe raza comunei Negomir. Cu această ocazie, la volan a fost identificat Ionuţ G., de 22 ani, din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, iar în autovehicul Felicia G., de 24 ani, din aceeaşi localitate şi Grigore S.S., de 20 ani şi Zamfir T., de 19 ani, ambii din comuna Borăscu, judeţul Gorj şi Mihai L., de 25 ani, din comuna Brăneşti, judeţul Gorj. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au găsit cablul sustras, aruncat de către suspecţi în apele pârâului Jilţ, la o distanţă de aproximativ 5 km de locul comiterii furtului. S-a stabilit că cei care sustrăgeau cablul, suspecţii Grigore S.S., Zamfir T., şi Mihai L., erau ajutaţi la transport de către Ionuţ G. şi Felicia G., aceştia din urmă fiind şi cei care îl achiziţionau pentru a-şi însuşi ulterior cantitatea de cupru rezultată din arderea cablului. Valoarea prejudiciului cauzat societăţii de telefonie în acest caz depăşeşte suma de 4.000 lei.

Suspecţi în mai multe furturi

Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Rovinari, unde sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, existând indicii temeinice că aceştia au mai comis astfel de furturi pe raza comunelor Negomir, Borăscu, Cîlnic, din judeţul Gorj, dar şi în judeţe limitrofe Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat, poliţiştii să dispună împotriva suspecţilor măsurile prevăzute de Codul de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here