Acasa / Eveniment / Spitalul Județean de Urgență va da în judecată medicul găsit vinovat în cazul Tulic

Spitalul Județean de Urgență va da în judecată medicul găsit vinovat în cazul Tulic

Spitalul Județean de Urgență se va îndrepta împotriva medicului Carmen Braia, pentru a recupera o parte din despăgubirile pentru malpraxis din cazul Tulic. Daunele au fost achitate în totalitate de către unitatea medicală, cu toate că și medicul a fost condamnat la plata în solidar. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că spitalul va deschide o acțiune împotriva medicului: „Va trebui să ne îndreptăm cu acțiune în regres asupra medicului. S-a procedat în acest fel pentru că era singurii solvabili“.

Despăgubirile plătite reprezintă mai mult de jumătate din valoarea tuturor sporurilor lunare. „480.000 de euro la data poprii contului și debitării Spitalului Județean de Urgență însumează aproximativ 60% din sporurile lunare pe care le plătim către medici, infirmieri, asistenți medicali și tot personalul spitalului. În situația î care conducerea spitalului nu ar fi prevăzut o asemenea soluție a instanței și nu ar fi avut în conturi această sumă, care putea fi investită în reabilitarea unor secții“, a mai precizat Cosmin Popescu.

A murit la vârsta de 17 ani

Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit în anul 2011. Pacienta s-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia s-a ocupat de aceasta şi i-a prescris un tratament cu antibiotice, dar nu i s-a făcut testul necesar pentru a se constata dacă este alergică. Adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a murit. Familia ei a depus plângeri împotriva medicului, care a fost trimisă în judecată de procurori.    Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final în acest caz şi a obligat medicul şi spitalul să plătească în solidar despăgubiri de peste 480.000 de euro.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*