Sportiv din Târgu-Jiu, arestat pentru trafic de droguri

0
41

iulian ghise si ralucaTrei persoane au fost reţinute în urma celor 9 percheziţii domiciliarea ce au avut loc săptămâna trecută, printre acestea aflându-se şi boxeurul târgujian, Iulian Ghişe. Cei trei sunt acuzaţi că făceau trafic de droguri. Anchetatorii au găsit la domiciliile acestora, din judeţele Gorj, Hunedoara şi Mehedinţi, substanțe interzise dar și dispozitive utilizate pentru mărunțit și cântărit. Drogurile erau comandate pe internet, primite și mai apoi livrate prin firme de curierat. Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, aceasta fiind admisă de magistraţi.

Cei trei suspecţi de trafic de doguri au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore. Anchetatorii au găsit la domiciliile acestora substanţe intezise, dar şi dispozitive utilizate pentru mărunţirea şi porţionarea acestora. „Joi s-au făcut 9 percheziţii şi s-au reţinut 3 persoane, cărora li s-a emis ordonanţă de reţinere. În acest moment se lucreză la referatul cu propunere de arestare preventivă, urmând ca acest lucru să fie dispus sau nu de Tribunalul Gorj, în funcţie de probatoriul administrat în cauză,” a declarat Vasile Popescu, procuror-şef DIICOT Gorj.

Printre reţinuţi, un boxeur din Târgu-Jiu

Unul dintre reţinuţi este un sportiv din Municpiul Târgu-Jiu. Cunoscuţii boxeurului Iulin Ghişe au fost surprinţi de reţinerea acestuia şi spun că nu s-ar fi gândit vreodată că ar putea fi implicat în trafic de droguri. „Îl cunosc bine pe sportivul Iulian Ghişe, un sportiv remarcabil, foarte ascultător, care nu a călcat strâmb în cariera sa sportivă. Nu a ridicat niciodată suspiciuni faţă de mine sau faţă de colegii săi sportivi că ar ieşi în afara cadrului legal vreodată”, a ddeclarat Gheorghe Pecingină, prieten şi coleg în activitatea sportivă.

Sportivul se pregătea de nuntă, logodnica nu-i cunoştea îndeletnicirile

ghiseBoxeurul Iulian Ghile era logodit şi se pregătea de nuntă. Logodnica lui, interpreta Raluca Căpitănescu, susţine că nu avea cunoştinţă de activitatea infracţională a acestuia. „Am fost surprinsă, ne gândeam să ne căsătorim în curând. Nu mi-a dat semne că ar putea fi implicat în aşa ceva, nu ştiu ce sa cred în momentul de faţă”, a declarat Raluca Căpitănescu, logodnica sportivului reţinut.

Primeau şi livrau droguri prin curierat

Suspecții sunt acuzați că formaseră filiere, prin care cumpărau și apoi vindeau droguri de risc și produse etnobotanice. Anchetatorii au stabilit că membrii rețelei comandau drogurile și substanțele psihoactive de pe internet, majoritatea din Marea Britanie, iar mai apoi le livrau, prin curierat, către consumatori din țară. Mulți dintre clienții rețelei erau din județul Hunedoara, în special din municipiul Lupeni și localitățile învecinate. Drogurile și etnobotanicele ajungeau și la minori, susțin anchetatorii.

În arest preventiv pentru 30 de zile

Judecătorii Tribunalului Gorj au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor trei inculpaţi. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj privind pe inculpaţii Ghişe Iulian Alexandru, Cornea Gheorghe Mihai şi Anghel Andrei Daniel. Dispune arestarea preventivă faţă de aceşti inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 12.02.2016 până la data de 12.03.2016, inclusiv, urmând a se emite mandat de arestare preventivă pentru fiecare inculpat. Cheltuielile judiciare în sumă de 130 lei reprezentând onorariu apărător din oficiu pentru inculpatul Anghel Andrei Daniel, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen 48 de ore. Pronunţată în camera de consiliu, azi 12.02.2016 la Tribunalul Gorj”, au decis magistraţii Tribunalului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here