Sulugiu, trimis în judecată pentru șantaj și spălare de bani

0
8

Afaceristul Gabriel Sulugiu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru şantaj şi spălare de bani. Acesta este acuzat că l-a împrumutat pe un alt om de afaceri din Târgu-Jiu, care a executat chiar lucrări pentru Primăria Târgu-Jiu, după care i-a cerut dobânzi foarte mari.

Potrivit procurorilor, alături de afacerist a mai fost trimis în judecată şi un apropiat al acestuia, Daha Pompiliu Sabin, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. Din probatoriul administrat de procuror în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul Gabriel Sulugiu a constrâns prin ameninţare partea vătămată T.I.D. să-i achite o dobândă lunară de 15% calculată la un împrumut de 200.000 lei acordat în luna octombrie 2009, încasând în mod injust suma de 405.000 lei, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj. De asemenea, acelaşi inculpat a constrâns prin ameninţare partea vătămată T.I.D. să-i achite o dobândă lunară pentru un împrumut de 20.000 euro acordat în luna decembrie 2009, încasând în mod injust suma de 17.000 euro, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj. Acelaşi inculpat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, şi-a însuşit, în interesul său, în perioada decembrie 2009-ianuarie 2010, din conturile societăţii suma totală de 1.135.792 lei, în plus faţă de aportul său personal, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare.

Șantaj și spălare de bani

„Gabriel Sulugiu a transferat suma de 200.000 lei provenită din infracţiunea de delapidare, respectiv suma de 160.000 lei provenită din infracţiunile de şantaj şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, din conturile societăţii pe care o administra în conturile societăţii administrate de partea vătămată T.I.D., sume care ulterior au fost virate în conturile unei a treia societăţi, administrate tot de către inculpat, cunoscând faptul că sumele provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de spălare de bani. În legătură cu inculpatul Daha Pompiliu Sabin, din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că acesta l-a ajutat pe inculpatul Sulugiu Constantin Gabriel, fără vreo înţelegere stabilită cu acesta, în scopul de a îngreuna sau zădărnici urmărirea penală, în sensul că a ascuns organelor de anchetă faptul că a vândut un autoturism marca Mercedes Benz CLS în cursul anului 2009 părţii vătămate T.I.D., întocmind în mod fictiv un contract de vânzare-cumpărare a unui autovehicul folosit în luna septembrie 2009 către Sulugiu Constantin Gabriel”, a afirmat procurorul Cristina Ciobanu. Rechizitoriul, împreună cu dosarul de urmărire penală, au fost înaintate Tribunalului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here