Supermarket din Motru, amendat cu 10.000 de lei. 14 kilograme de pește au fost confiscate

0
350

Un supermarket din municipiul Motru a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari cu suma de 10.000 de lei, pentru că a fost găsită o cantitate de macrou fără să aibă elemente de identificare. În plus, peștele era păstrat în condiții igienice precare. „S-a aplicat o amendă de 10.000 lei la un supermarket, întrucât a fost identificată cantitatea de 14 kg macrou congelat care nu prezenta elemente de identificare și era depozitată într-un congelator neîntreținut corespunzător (depuneri mari de gheață, chedere neigienizate). Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea acesteia către neutralizare“, a spus Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Pizzerie amendată cu 1.200 de lei

Inspectorii sanitar veterinari au mai dat o amendă de 1.200 lei la o pizzerie, întrucât personalul lucrător nu purta echipament de protecție sanitară, iar fișele de sănătate nu erau vizate la zi de către medicul de Medicina Muncii.

De asemenea, un magazin specializat de carne și produse din carne din Târgu Jiu a fost sancționat cu 1.200 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a unor produse alimentare destinate comercializării (carne proaspătă de porc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here