Acasa / Eveniment / Supermarket din Piaţa Centrală amendat de inspectorii DSV. Vezi motivul!

Supermarket din Piaţa Centrală amendat de inspectorii DSV. Vezi motivul!

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au mers săptămâna trecută în control, la mai multe magazine de pe raza municipiului Târgu Jiu. Aceştia au constatat diverse deficienţe. Cea mai mare amendă a fost aplicată unui supermarket, acolo unde au găsit prea multe alimente, iar lăzi frigorifice insuficiente pentru depozitarea în condiţii normale a produselor. De asemenea, aceştia au mai constatat deficienţe privind depozitarea produselor din carne refrigerată, respectiv mezeluri şi carne pasăre, peste capacitatea refrigeratorului, controlul produselor fiind îngreunat considerabil.

Un supermarket din Târgu Jiu a fost amendat de inspectorii DSV Gorj cu suma de 10.000 de lei. Sancţiunea a fost aplicată pentru „nerespectarea sectorizării alimentelor depozitate în spaţiile frigorifice, ca efect al necorelării capacităţii de depozitare cu volumul de alimente recepţionate”. Verificările au continuat în întreg judeţul, inspectorii identificând mai multe nereguli.

,,Au fost aplicate două amenzi de 1.500 lei – control în trafic – două mijloace de transport frigorific al produselor alimentare, care nu erau înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor pentru activitatea desfășurată; 10.000 lei – supermarket, pentru nerespectarea sectorizării alimentelor depozitate în spațiile frigorifice, ca efect al necorelării capacității de depozitare cu volumul de alimente recepționate; deficiențe privind depozitarea produselor din carne (mezeluri, carne pasăre refrigerată) peste capacitatea refrigeratorului, controlul produselor privind respectarea principiului FIFO fiind îngreunat considerabil și 1.200 lei – magazin alimentar – nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor la manipularea produselor alimentare: persoana care deservește unitatea nu prezintă echipament de lucru adecvat și nici fișă de aptitudine pentru a face dovada verificărilor epidemiologice periodice” se arată într-un comunicat de presă al DSV Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*