13 C
Târgu Jiu
vineri, mai 7, 2021
AcasăEvenimentSuspectul din "dosarul Ţundrea", în arestul poliţiei

Suspectul din „dosarul Ţundrea”, în arestul poliţiei

Noapte agitată pentru poliţiştii gorjeni. Şi asta, pentru că în oraşul Ţicleni au avut de efectuat cercetări în trei situaţii. Puse cap la cap, toate cele trei cazuri s-au derulat într-o singură noapte pe raza aceleiaşi localităţi, la distanţe foarte mici una de cealaltă.

Primul caz cercetat de poliţişti se referă la furtul unui autoturism, care a fost găsit avariat pe raza oraşului Ţicleni. Suspectul principal, în acest prim caz, nu este altul decât Gheorghe Avram, cel care este suspectat ca fiind autorul real al crimei săvârşite în satul Pojogeni, în care Marcel Ţundrea a fost arestat şi condamnat pe nedrept. Suspectul principal din cazul Ţundrea a fost reţinut, ieri, de poliţişti, fiind acuzat de furtul unui autoturism, conducere fără permis şi distrugere şi părăsire a locului faptei. S-a întâmplat chiar în ziua în care procurorul Iacob îl citase pentru audieri în cazul Ţundrea. Potrivit poliţiştilor, Gheorghe Avram, în vârstă de 40 de ani, din Pojogeni, a furat maşina unui cunoscut pe care a condus-o pe raza localitaţii Ţicleni, unde a intrat cu autoturismul într-un cap de pod. La câteva sute de metri de locul accidentului, a fost găsită o bătrâna decedată, iar o altă bătrână a ajuns la spital, fiind bătută, în aceeaşi noapte, de către o persoană necunoscută. Procurorii şi poliţiştii cercetează cele trei cazuri, pentru a stabilii dacă Gheorghe Avram are vreo legătură cu moartea violentă a bătrânei de 68 de ani, precum şi cu cealaltă bătrână bătută în propria ei casă.

Bătrâna bătută l-a recunoscut pe Avram ca fiind agresorul

Chemată la sediul poliţiei din Ţicleni, Maria Petec, cea care a fost bătută pe timpul nopţii, a povestit poliţiştilor, că un individ a intrat peste ea în casă şi fără să-i ceară bani sau altceva a început s-o lovească cu pumnii. A pus-o jos şi a început să o lovească fără reţineri. „Avea un fes negru pe cap. Nu a scos nici un cuvânt, dar m-a luat la bătaie. M-a pus jos şi m-a lovit şi cu picioarele. Acum mă chemară aici să văd dacă cel care m-a bătut este acelaşi cu cel pe care ei l-au ţinut aci. Avram ăsta este agresorul care m-a lovit“ a recunoscut Petec Maria, după ce l-a văzut pe Gheorghe Avram. Potrivit anchetatorilor, cercetările ar putea fi extinse în cazul lui Gheorghe Avram şi pentru violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe, ţinând cont de declaraţia, pe care bătrâna bătută a făcut-o în faţa poliţiştilor.

La câteva sute de metri, moarte violentă

Anchetatorii, aflaţi ieri la Ţicleni, au avut de cercetat şi moartea violentă a unei alte bătrâne, în vârstă de 68 de ani, găsită într-o baltă de sânge în propria-i locuinţă. „Deocamdată avem o moarte violentă şi până nu avem rezultatul necropsiei, nu putem să ne pronunţăm. Cert este că a fost găsită o bătrână, care a decedat ulterior la spital şi prezintă urme de lovituri“ a declarat procurorul de caz, Emil Moţa. După câteva zeci de ore de audieri, suspectul din cazul Ţundrea, Gheorghe Avram, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, astăzi, să fie reprezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, cu propunere de arestare preventivă.

„Dosarul Ţundrea”, în aşteptare

Lucrurile au căpătat o nouă întorsătură după faptele lui Gheorghe Avram, petrecute în noaptea de luni spre marţi. Astfel, procurorul, Marius Iacob, a plecat din Gorj, dar a precizat că se întoarce săptămâna viitoare şi a lăsat să se înţeleagă că ancheta va fi finalizată atunci când vor avea suficiente probe împotriva suspectului. Anchetatorul din Bucureşti nu a reuşit să stea de vorbă prea mult cu Avram, decât în perioada cât Gheorghe Avram a fost la sediul Inspectoratului de Poliţie Gorj. Iacob anunţase că, ieri, urma să cunoaştem suspectul în cazul crimei şi violului de la Pojogeni pentru care Ţundrea a făcut, nevinovat, 12 ani de puşcărie.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -