10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEvenimentSute de amenzi aplicate de poliţiştii gorjeni

Sute de amenzi aplicate de poliţiştii gorjeni

În perioada 15 – 20 decembrie, poliţiştii rutieri au efectuat acţiuni punctuale pentru creşterea gradului de siguranţă în rândul participanţilor la trafic. În cadrul acestora, au fost aplicate peste 700 de amenzi şoferilor care au încălcat legea.

amenda_politistPoliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au acţionat în perioada menţionată pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie, pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză şi combaterea consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto. La aceste activităţi au participat zilnic, aproximativ 50 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului. Poliţiştii rutieri şi de ordine publică au aplicat 776 de sancţiuni contravenţionale, din care 731 pentru nerespectarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 30 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2002 şi 15 pentru alte acte normative.

37 de permise reţinute

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 37 de permise de conducere, din care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru consum de alcool, 10 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi 7 pentru alte abateri. Totodată, poliţiştii au retras 15 certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.

- Advertisement -
Articolul precedentÎn copac
Articolul următorUşoară scădere a euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -