Sute de controale la firme pentru verificarea măsurilor de combatere a infectării cu noul coronavirus

0
99

Inspectorii de muncă au efectuat sute de controale în privința verificării măsurilor de prevenire a contaminării cu noul coronavirus.

„În intervalul 14 septembrie-19 septembrie, la nivelul județului, s-a desfășurat o campanie națională de verificare a angajatorilor care folosesc în activitate zilieri, fiind efectuate în acest sens 17 controale și aplicate amenzi în cuantum de 9.500 de lei. De asemenea, în perioada 21-26 septembrie a.c., tot în cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, au fost controlate 21 de persoanele juridice cu domeniu de activitate în panificație și reparații auto, pentru nerespectarea prevederilor legislației muncii constatate aplicându-se amenzi în sumă de 15.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Amenzi de peste 82.000 de lei

De asemenea, au fost efectuate 252 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în urma deficiențelor constatate fiind aplicate amenzi în valoarea totală de 82.000 de lei. Totodată s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor într-un termen limită, stabilit de către inspectorii de muncă, neîndeplinirea acestora, de către angajatori, putând atrage după sine noi sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Cele mai frecvente încălcări ale legislației muncii descoperite în timpul controalelor sunt: lipsa echipamentelor de protecție individuală, sau neconformitatea acestora; neîntocmirea dosarelor de personal, întocmirea deficitară a evidenței orelor de muncă prestate de către salariați și neeliberarea, de către foștii angajatori, a adeverinței de vechime, la încetarea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here