Tender așteaptă sentința instanței din Gorj, la contestația la executare

0
94

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost, din nou, prezent, miercuri, 30 septembrie, la Tribunalul Gorj, pentru a fi prezent la procesul prin care contestă executarea, după ce una dintre infracțiunile pentru care a fost condamnat, instigare la abuz în serviciu, a fost dezincriminată de Curtea Constituțională a României. Instanța a a stabilit peste o săptămână termen pentru pronunțare: „Stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 07.10.2020“.

„Astăzi s-a judecată după un an de amânări. A rămas în pronunțare. Este o lege penală mai favorabilă, care nu anulează sentința, ci intervenția acestei legi face ca pedeapsa rezultată în urma sentinței să înceteze“

Condamnat la 12 ani de închisoare

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei.

Tender a primit o pedeapsă pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here