spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEveniment Cu "textilele" la control

    Cu „textilele” la control

    Nu mai puţin de 15 operatori economici au fost verificaţi în perioada 07-11.04.2014 de comisarii C.J.P.C. Gorj în cadrul unor acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, din domeniul produselor textile. Conformitatea şi modul de etichetare a produselor textile au făcut tematica verificărilor, iar la capătul lor, instituţia a aplicat amenzi de aproximativ 14 mii de lei.

    S-au constatat abateri privind denumirea fibrelor textile, etichetarea necorespunzătoare şi marcarea compoziţiei fibroase a produselor textile, însoţite de etichete cu informaţii netraduse în limba română la 2 operatori economici, fapt pentru care aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu 2 amenzi în valoare de 6000 lei şi s-a dispus oprirea temporară de la comercializarea a produselor constatate cu deficienţe în valoare totală de 3525 lei. Valoarea produselor controlate a fost de 32.882 lei, iar valoarea produselor cu abateri a fost de 3525 lei.

    Abateri “taxate” cu 14 mii de lei

    Au fost dispuse mai multe măsuri şi sanctiuni, vorbim de 13 sancţiuni, dintre care 11 amenzi contravenţionale şi 2 avertismente. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 14 mii de lei. Unde a fost cazul, comisarii au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare, pentru produse cu abateri în valoare de 3525 lei. Printre deficieţele constatate, s-au găsit neafişarea în mod vizibil a denumirii unităţii, a codului unic de înregistrare la registrul comerţului din care să rezulte obiectul de activitate al societăţii, abateri care i-au costat pe 3 operatori economici amenzi în valoare de 800 lei şi 1 avertisment. Au mai fost depistate abateri de genul neafişării preţului în mod vizibil şi într-o formă neechivocă. Legea aici a venit cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 7000 de lei şi cu 1 avertisment. Comisarii CJPC recomandă consumatorilor care achiziţionează produse textile, să o facă numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea neaparat nevoie în caz de reclamaţie; dar şi să verifice preţul articolelor de îmbrăcaminte în raport cu brand-ul pretins şi preţul real.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: