Tineri rămași înzăpeziți pe Transalpina

0
17

Patru tineri din Caracal au solicitat la finalul săptămânii trecute ajutorul jandarmilor gorjeni. Pentru că s-au aventurat prea mult, cei patru au rămas înzăpeziți cu autoturismul pe Transalpina. Mașina nu era echipata corespunzător, așa ca aceștia au vrut să improvizeze, în încercarea disperată de a coborî de pe munte. Au tăiat centurile de siguranță pentru a le folosi în loc de lanțuri, însă în zadar. Până la urmă cei patru s-au gândit să solicite ajutorul jandarmilor.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Jandarmeria Gorj a primit un apel SNUAU 112 în ascultare colectivă prin care se solicita sprijin pe DN 67 C – Transalpina, unde patru tineri care se aflau într-un autoturism, rămăseseră înzăpeziți, sectorul de drum fiind închis circulației publice prin indicatoare rutiere.

,,La fața locului, un echipaj de jandarmi montani și un echipaj Salvamont au deblocat autoturismul din zăpadă și au împrumutat și montat pe autoturism lanțurile din dotare, pentru a se putea relua deplasarea și a se putea reîntoarce în Rânca. Tinerii nu erau echipați corespunzător zonei montane, aveau adidași și geci ușoare iar autoturismul înmatriculat în Spania era echipat cu cauciucuri de vară. De altfel, pentru a putea debloca autoturismul, aceștia au tăiat centurile de siguranță pentru a le utiliza în loc de lanțuri. La orele 02.40, efectivele au ajuns în Rânca cu cele 4 persoane și autoturismul acestora, aceștia ulterior continuându-și deplasarea spre localitatea de domiciliu Caracal, județul Olt. Reiterăm apelul SDN Târgu Jiu că DN 67 C Transalpina este închis circulației publice iar cei care nu țin cont de indicatoarele rutiere își pun viața în pericol”, au transmis reprezentantii IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here