12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEvenimentTraficul de persoane, explicat elevilor

Traficul de persoane, explicat elevilor

Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, însoțiți de lucrători din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Craiova au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” Târgu-Jiu.

„Activitatea de prevenire a vizat informarea și sensibilizarea elevilor cu privire la fenomenul traficului de persoane, în vederea creșterii gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile la traficul de ființe umane, în scopul exploatării acestora, fiind prezentate aspecte ale traficului de persoane, etapele traficului de persoane, modalități de racolare a victimelor traficului de ființe umane, profilul victimei, factorii de risc la care se pot expune, eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au transmis elevilor noțiuni specifice de educație juridică, purtând discuții despre răspunderea penală și contravențională a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, adoptarea unei conduite nonviolente în relația cu ceilalți colegi și cadrele didactice, necesitatea respectării Regulamentului de ordine interioară al școlii sau pericolele la care se expun cu ocazia utilizării rețelelor de socializare. La activitate au participat de 80 de elevi și 9 cadre didactice”, a transmis IPJ Gorj.

Astfel de activități vor continua în perioada următoare și în alte unități de învățământ preuniversitar, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incintă și în zonele adiacente acestora.

VIDEO: Locatarii unui cartier sunt deranjați de grupurile mari de elevi care fumează și vorbesc urât

4
Locuitorii unui cartier din din apropierea Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“ sunt deranjați de numărul mare...

Proiect cu finanțare europeană la Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Șandru, pentru achiziționarea de măști și dezinfectanți

0
Liceul Tehnologic „G-ral C-tin Șandru“ din Bâlta, comuna Runcu, a reușit să acceseze proiectul „Achiziție...

Liceeni lăsați la 10 km. de școală după ce autobuzul s-a defectat

1
Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Novaci au rămas, ieri dimineață, în frig la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!