5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăEvenimentTranzacție cu droguri în parcarea de la mall! Substanțele erau vândute și...

Tranzacție cu droguri în parcarea de la mall! Substanțele erau vândute și lângă un liceu

Încă un tânăr a fost arestat preventiv de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Gorj pentru trafic de droguri. Andrei-Valentin Vulpășin a primit un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Acesta face parte din lotul celor 10 traficanți de droguri, care au fost arestați preventiv, printre ei aflându-se și fiul omului de afaceri Nicolae Măroiu, care poartă același nume.

Andrei-Valentin Vulpășin achiziționa droguri de la ceilalți membrii ai grupării, după care le vindea. „A aderat în luna septembrie 2017 la grupul infracțional organizat inițiat și constituit de inculpatul Barna Andrei-Mircea și Mutu Ioan-Romică, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârșirea de către inculpat, în mod repetat, a infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza jud. Gorj. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că inculpatul Vulpășin Andrei-Valentin se aproviziona cu diverse cantități de etnobotanice și cannabis de la o parte din membri grupului infracțional organizat, pe care ulterior le distribuia unora dintre membri grupului cât și la diverși consumatori de pe raza jud. Gorj. În concret, începând cu luna septembrie 2017, inc. Vulpășin Andrei Valentin procura diverse cantități de etnobotanice de la inc. Czeller Alexandru, acesta deplasându-se în municipiul Petroșani, cu diferite autoturisme conduse de martorii (…) și alte persoane din anturajul infracțional. Detaliile tranzacțiilor cu etnobotanice erau stabilite prin intermediul telefonului mobil, cei doi folosind un limbaj codificat, pentru o mai bună conspirativitate, iar ulterior aplicații telefonice ce folosesc internetul. Locul efectuării tranzacțiilor era parcarea hypermarket-ului LIDL din mun. Petroșani cât și alte locuri retrase din vecinătatea acesteia“, se arată în referatul de arestare preventivă întocmit de procurorii DIICOT.

Oamenii legii mai arată că Andrei-Valentin Vulpășin procura cannabis de la o parte din membrii grupului, printre care se numără Costel Văduva. „În cursul anului 2017, inculpatul Văduva Costel le-a încredințat atât lui cât și inculpatului Vulpășin Andrei Valentin de aproximativ 3-4 ori, diverse cantități de cannabis, aproximativ 30 grame/tranzacție, pe care cei doi o distribuiau la diverși consumatori în schimbul sumei de 50 lei/gram, iar sumele de bani obținute erau remise inculpatul Văduva Costel. Din probele administrate s-a stabilit că în data de 22.09.2017, inc. Vulpășin Andrei Valentin a procurat în scop de vânzare o cantitate de etnobotanice de la inc. Czeller Alexandru, tranzacția având loc în parcarea hypermarket-ului LIDL din mun. Petroșani, inc. folosind pentru deplasare autoturismul marca Opel, cu numărul de înmatriculare (…) condus de martorul (…). Ulterior, în data de 09.10.2017, inculpatul a cumpărat o cantitate de etnobotanice, în scop de vânzare, de la inc. Czeller Alexandru, tranzacție ce a avut loc în parcarea subterană a City Mall Târgu-Jiu“, mai arată oamenii legii.

Anchetatorii mai susțin că Andrei-Valentin a vândut o cantitate de droguri unei tinere în imediata apropiere a unui liceu din Târgu Jiu.

„Pe parcursul cercetărilor a mai rezultat că inculpatul a vândut și oferit diverse cantități de cannabis și etnobotanice către diverși consumatori, o parte dintre aceștia fiind audiați în calitate de martor, ocazie în care au relatat detaliile tranzacțiilor cu droguri(loc, preț, cantitate, etc.)“, se mai precizează în referatul întocmit de către oamenii legii.

Atunci când au fost efectuate perchezițiile, adică la sfârșitul anului trecut, Andrei-Valentin Vulpășin nu a fost identificat la domiciliul său, acesta fiind plecat din țară. La începutul lunii februarie, s-a dispus extinderea urmăririi penale față de acesta, și în momentul în care acesta a aflat că a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință drepturile și obligațiile procesuale, a încercat să împiedice aflarea adevărului în cauză. „În concret, s-a întâlnit în data de 07.02.2018, cu martorul (…) și i-a solicitat detalii cu privire la persoanele care au fost audiate în prezenta cauză și au declarat că au cumpărat diverse cantități de cannabis și etnobotanice de la inculpat. De asemenea, inc. Vulpășin a încercat să-l determine, în mod direct, pe martorul (…) să își schimbe declarația dată inițial și indirect prin intermediul acestuia, pe martorul (…), solicitare refuzată de cei doi martori“, au mai menționat în referat procurorii DIICOT. Andrei-Valentin Vulpășin este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Zece tineri au fost arestați preventiv

În acest dosar penal au mai fost aretați preventiv următorii: Ioan Romică Mutu, Radu Pârâianu, Nicolae Măroiu, Mario Eduard Gherghe, Costel Văduva, Florin Lucian Păuna, Alexandru Czeller, Alin Andrei Udrea, Nicolae Robert Roncea și Ionuț C-tin Micu. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive“, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. (…) „Unul dintre membrii grupului infracțional organizat a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Târgu-Jiu de alte persoane”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -