19.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, august 8, 2020
Acasă Eveniment Trei tineri gorjeni din gruparea „Fiarele din Lanciano”, condamnați în Italia la...

Trei tineri gorjeni din gruparea „Fiarele din Lanciano”, condamnați în Italia la ani grei de închisoare

- Advertisement -

Trei tineri din județul Gorj au fost condamnați, în Italia, la ani grei de închisoare, după ce au comis o serie de tâlhării printr-o violență ieșită din comun. Fraţii Constantin (23 de ani) şi Ion Ţurlică (21 de ani) şi verişorul lor, Aurel Rușeț (26 de ani) erau cunoscuți în Italia sub denumirea „Fiarele din Lanciano”. Aceștia au mutilat şi jefuit o familie de italieni şi au şocat cu sadismul lor.

Publicația „Il Messaggero“ arată că cea mai dură pedeapsă, 15 ani şi 4 luni de închisoare, a fost primită de şeful bandei.

Le-au tăiat urechile victimelor

În urmă cu peste un an, membrii bandei au pătruns prin efracţie în vila soţilor Carlo Martelli şi Niva Bazzan. Victimele au fost bătute cu cruzime şi mutilate, pentru a le spune agresorilor unde se află presupusul seif al familiei. Aceştia le-au tăiat urechile celor doi soţi. Prima dată i-au tăiat urechea chirurgului Carlo Mertelii, în speranţa că femeia speriată le va da informaţia aşteptată. În realitate, familia nu avea niciun seif.

Membrii bandei au furat doar bijuteriile şi banii găsiţi în casă, câteva mii de euro. Cei doi pensionari au fost abandonaţi în stare gravă, dar au supravieţuit. Aceștia au avut nevoie de mai multe săptămâni de spitalizare.

Au fost prinși când încercau să fugă peste graniță

Trei zile mai târziu, carabinierii i-au găsit şi i-au arestat pe trei dintre agresori. Au fost prinşi chiar când încercau să fugă din Italia. Ceilalţi membri ai bandei au reuşit să scape, dar au fost arestaţi mai târziu.

În Italia s-a declanșat un val de revoltă, iar ministrul de Interne şi vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, au intervenit și au cerut pedepsirea exemplară a vinovaţilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

S-a stins din viață un fost judecător gorjean

Romel Merișescu, fost judecător la Tribunalul Gorj, a decedat ieri la Spitalul Universitar București. Acesta avea vârsta de 76 de ani. Romel Merișescu a fost...

Dă-i omului putere ca să vezi cine este! Dan Ilie Morega dezamăgit de Marcel Romanescu

  Când vrei să vezi caracterul unui om trebuie să faci un singur lucru...să-i dai putere și atunci vei afla, cu adevărat, cine stă în...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini