Turist căzut în munții din zona Valea Galbenului, salvat de salvamontiști

0
136

Salvamontiștii gorjeni au intervenit duminică, 12 iulie, la două cazuri. Salvatorii au intervenit pentru recuperarea a doua persoane surprinse de schimbarea bruscă a vremii în zona de creastă a masivului Parâng. De asemenea, salvamontiștii au participat la o acțiune de recuperare a unei persoane căzute într-o zona din Valea Galbenului tot din masivul Parâng.

La primul caz au intervenit salvamontiștii din baza Salvamont Rânca, iar la cel de-al doilea cei din baza Târgu-Jiu și postul Salvamont Baia de Fier.

Persoana căzută a fost recuperata și i-a fost acordat primul ajutor medical. „La caz au ajuns, în sprijin, și un echipaj de Ambulanța si unul de pompieri“, au anunțat reprezentanții Salvamont Gorj.

De asemenea, echipa de salvamontiști a ajuns și la cele două persoane cu probleme din creasta Parângului. „Acestea au fost recuperate din zona hornului Dracului și vor fi conduse până la ambulanța Salvamont și, de aici până în locul unde și-au lăsat mașina. Nu au probleme medicale deosebite, doar o stare de panica și epuizare fizica“, a transmis conducerea Salvamont Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here