Acasa / Eveniment / Turiști din Argeș, înzăpeziți pe un drum forestier de lângă Transalpina

Turiști din Argeș, înzăpeziți pe un drum forestier de lângă Transalpina

Jandarmii montani din Rânca au fost sesizați, sâmbătă seară, de două persoane din județul Argeș cu privire la faptul că împreună cu trei prieteni au rămas înzăpeziți cu două autoturisme pe un drum forestier acoperit cu zăpadă și gheață la aproximativ patru kilometri de Transalpina.

„Jandarmii montani s-au deplasat la locul indicat, au căutat și găsit mașinile, deoarece turiștii nu mai recunoșteau zona, după care au luat legătura cu o persoană care deținea un autoturism dotat cu troliu, întrucât nu se puteau întoarce autoturismele ca urmare a lățimii drumului forestier. Au săpat cu lopețile și au degajat zăpada din jurul autoturismelor, acestea fiind ulterior trase cu troliul de mașina de teren cu spatele pe o distanță de 2 km. După intervenția care a durat până la ora 20.30, turiștii s-au putut întoarce în Rânca la locul de cazare“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

‘’Mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru colaborare, domnule E.Cosmin!’’

‘’Mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru colaborare, domnule E.Cosmin!’’Sâmbătă seara în jurul orelor 18.30, jandarmii montani din Rânca au fost alertați de două persoane cu privire la faptul că, împreună cu alte trei persoane, au rămas înzăpeziți cu mașinile pe un drum forestier acoperit cu zăpadă și gheață la aproximativ 4 km de DN 67 C Transalpina. Din cauza oboselii și dezorientării, turiștii nu au mai putut indica exact locul în care se aflau. Împreună cu jandarmii montani au reușit în cele din urmă să găsească autovehiculele și pe ceilalți turiști. Deși jandarmii au săpat mai bine de 2 ore cu lopețile și au degajat zăpada din jurul autoturismelor, nu s-a reușit scoaterea mașinilor din zăpadă. În sprijinul jandarmilor și turiștilor a venit și domnul E. Cosmin, localnic și bun cunăscător al zonei, sprijinind intervenția cu un autovehicul de teren, echipat cu troliu, astfel reușindu-se tractarea mașinilor până la locul de cazare al turiștilor.Domnul E.Cosmin nu a uitat că, în urmă cu numai o săptămână, chiar dumnealui fusese ajutat de jandarmii postului montan Râncă, atunci când s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea a celor 5 turiști. Mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru colaborare, domnule E.Cosmin!

Publicată de Jandarmeria Română pe Duminică, 26 ianuarie 2020

 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*