Un bărbat de 74 de ani a rămas fără lemne, dintr-o …greșelă

0
67

Un camion de lemene a fost mărul discordiei noaptea trecută în comuna Slivilești. Primarul Sorin Bucurescu a răbufnit pe agenții de poliție după ce aceștia au oprit camionul chiar în fața primăriei. Edilul i-a acuzat pe oamenii legii că l-au umilit pe prorietarul lemnelor, un pensionar de 74 de ani.

Aurel Pomagă, din Craiova, născut și crescut în comuna  Slivilești, pentru a-și achiziționa lemnele de iarnă.  După ce a cheltuit mulți bani și a stat trei zile în pădure, a aflat de la polițiști că actele de însoțire a mărfii au fost completate greșit de către pădurarul care și-a dat avizul pentru efectuarea transportului. Numărul de înmatriculare al remorcii fusese trecut greșit în documente.

”Nu știam că trebuie să scrie și remorca cu alt număr. Sincer, până la vârsta asta eu nu am știut că în față e un număr și în spate alt număr. Dânsul nu a scris și numărul din spate și iată că acum zice că-i transport ilegal. Trebuie să vină pădurarul să vadă că asta a fost mașina, asta a fost remorca și lemnele de acolo. Legea e atât de tâmpită în țara asta. Cum să rămân fără lemene? Dau în judecată, sigur. Dar eu, la 74 de ani să mai alerg prin judecăți, pentru un om care nu știe legea și nu știe să scrie un aviz? Eu am lucra 48 de ani în Termocentrală, dar dacă greșam un cuvânt eram pedepsit. De ce eu să stau pe drumuri acum noaptea, pentru o greșală cu un număr netrecut. Eu nu cred că e bună legerea. De ce pentru numărul ăsta să nu-mi dea lemnele. De ce să nu mă lase să plec acasă?”

Bătrânul a fost ajutat de câțiva bărbați pentru a tăia și încărca lemenele, timp de trei zile. Aceștia cred la rândul lor că este vorba de un abuz și că ar trebui pedepsit cel care a greșit și să-l lase pe bătrân să plece acasă cu lemenele.

Nervos din calea afară, primarul Sorin Bucurescu a tunat și fulgerat împotriva  polițiștilor, acuzându-i că se leagă de proprietari dar închid ochii la ”hoții care fură lemnul cu sutele de metri cubi”.

”Uitați-vă la dimensiunea lemnelor. Hoții care fură și bandiții care fură sute de metri cubi, poliția dorme și nu-i vede. Iar pe acest cetățean, care are proprietate, care este născut și crescut în comuna Slivilești, nu are voie să-și ia aceste lemene, surcele, așa se spune la noi în comuna, surcele. La Dincă la poartă au stat până la 6 dimineața, iar aici dacă vă uitați, șase mașini de poliție au blocat o mașină, în condițiile în care șoferul a prezentat documentele. Documentele sunt la postul de poliție Slivilești. Toate cele șase mașini de poliție de pe raza acestei zone sunt blocate în fața postului de poliție în condițiile în care toate documetele sunt în secția de poliție. Asta-i legea!”

”Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, din comuna Slivileşti, în timp ce transporta, cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, pe DJ 673 Slivileşti, cantitatea de aproximativ 13 mc material lemnos, fără a deţine documente legale de transport.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos identificat a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Turceni” a transmis purtătorul de cuvânt al I.P.J. Gorj

În cele din urmă, camionul cu lemne a rămas indisponibilizat, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here