Un electrician de la CEO a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă

0
257

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă petrecut marți, 24 noiembrie.

Angajatul are vârsta de 50 de ani și are o vechime în câmpul muncii de peste 30 de ani. Accidentul de muncă a avut loc în cadrul carierei Roșiuța și a avut la bază o eroare umană.

„În timp ce participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din acționările transportorului TH 601, după ce a realizat operația, în urma efectuării probelor de funcționare a constatat că sensul de rotație al motorului era greșit.

În urma acestei constatări, electricianul s-a deplasat în casa electrica a transportorului în vederea schimbării sensului motorului, prin inversarea a două faze în celula de alimentare a motorului.

Ajuns în casa electrică, uitând să deconecteze tensiunea, acesta a pătruns în celula de alimentare a motorului și, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocându-i arsuri la antebrațele ambelor mâini“, se arată într-un comunicat de presă emis de CEO.

A fost transferat la spitalul din Craiova

Salariatul a fost transportat inițial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Clinic de Urgenta Craiova, unde a rămas internat. „Evoluția stării sale de sănătate este monitorizata permanent de către responsabilii cu sănătatea în muncă a salariaților din cadrul companiei, în acest moment având asigurări că se află în afara oricărui pericol.

Fiind urmat de incapacitatea temporara de muncă a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituită din lucrători din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmând a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va constata cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului“, a mai transmis CEO.

Electricianul era calificat și autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here