Acasa / Eveniment / Un elev de 16 ani a vrut să se omoare din cauza unei corijenţe

Un elev de 16 ani a vrut să se omoare din cauza unei corijenţe

Un elev în vârstă de 16 ani, din Târgu-Jiu a fost la un pas de a se sinucidere, pentru o corijenţă la geografie. Minorul a fost salvat la timp de poliţiştii puşi în alertă de către părinţii acestuia. Elevul se gândea să se omoare în acelaşi mod cu eleva eminentă de 19 ani, care s-a aruncat în Jiu, cu un ghiozdan plin cu pietre legat de gât.

Ionuţ este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Nr.7 din Vădeni şi, supărat că a rămas corijent la geografie a vrut să-şi pună capăt zilelor. Minorul s-a destăinuit colegilor, spunându-le că pleacă să se arunce în Jiu, ca eleva de 19 ani. Ionuţ era supărat că profesoara nu a vrut să-l asculte, pentru a scăpa de corijenţă, cu toate că învăţase foarte mult. „Colegul meu a trecut, deşi nu a spus două vorbe, iar eu că am învăţat foarte mult nu mi-a pus notă. Îmi trebuia un şase ca să trec. Am vrut să mă omor atunci, şi m-am gândit să mă arunc în Jiu cu un ghiozdan plin cu pietre, dar am văzut pescarii şi am renunţat. Apoi am vrut să mă spânzur, dar m-au găsit poliţiştii înainte”, este povestirea şocantă a minorului afectat de faptul că rămânea corijent la geografie. Înainte de a-şi duce la capăt planul de sinucidere, Ionuţ a trimis mesaje de adio atât părinţilor, cât şi colegilor de clasă. Mesajele înspăimântătoare i-au alertat şi pe părinţii săi, care au dat alarma la Poliţie.

Părinţii, în stare de şoc

„M-a sunat fiica mea plângând că Ionuţ a plecat de la şcoală, cu gând să se omoare. Am fugit la şcoală şi diriginta plângea. Apoi am primit un mesaj de la el, prin care îmi spunea că o să-l găsim mort. Atunci am sunat la poliţie. L-au găsit în zona Jiului cu ghiozdanul plin cu pietre, semn că vroia să se arunce cu ghiozdanul să se sinucidă”, a povestit şocat de cele întâmplate, Laurenţiu Achim, tatăl elevului. Ionuţ se află acum în afara oricărui pericol, iar Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj a trimis un consilier psihologic pentru consilierea elevului, care a avut intenţia de a se sinucide. Mama lui Ionuţ nu-şi revine din şocul suferit: „M-a sunat fiica şi apoi soţul să-mi spună că Ionuţ vrea să se omoare. M-a şocat alegerea lui şi el, săracul e un copil cuminte. Cred că a fost foarte supărat de a ajuns aici”, a povestit mama minorului, Iulia Achim.

Nu e la prima corijenţă

La şcoală, situaţia este văzută dintr-un alt unghi. Conducerea şcolii este de părere că nu corijenţa ar fi fost motivul care să-l determine să se sinucidă, şi nici vorbă despre vreo persecutare din partea profesorilor. „Am constatat la şcoală o mare agitaţie şi când am întrebat am aflat că un elev a dat mesaje că merge să se sinucidă, pentru că a rămas corijent la geografie. Nu este singurul care este în situaţia respectivă, mai sunt încă trei corijenţi la această materie. Nu a fost persecutat de profesori şi nu am ce anchetă să fac. Nu corijenţa este problema, şi în familie nu ştiu ce probleme sunt. Nu este la prima corijenţă, a mai fost în această situaţie”, a declarat directorul Şcolii Generale Nr.7 din Târgu-Jiu, Elena Dondera.

Elevul va fi consiliat

Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au distribuit mai multe chestionare în şcoli, pentru a vedea stările prin care trec elevii. În cazul elevului, salvat de la gestul necugetat, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Gorj a luat măsuri rapide. „Şcoala are un consilier psihologic şi acesta a fost trimis şi acasă pentru a sta de vorbă cu părinţii şi elevul în cauză. Acesta va fi consiliat psihologic pentru a trece peste această problemă, care acum pentru el pare a fi de nerezolvat, iar peste ani va realiza că a fost de fapt o mică problemă, peste care a trecut”, a declarat inspectorul general şcolar, Iustin Paralescu.

Un comentariu

  1. Si io nu stiu ce sa fac sa-mi pun capat zilelor?
    SUNT IN CLASA VIII-a Luni dau teza la Matematica is varza nu stiu mai nimic la romana am 3,3,2
    Habar nu mai am incep sa iau etobotanice imi vine sa ma sinucid nu mai suport.Cand vad pe altul ca copiaza si profu nu-i spune nimic si io ca copiez gata toti ma spun nu ee dreptate in tara ROMANEASCA.

    CRED CA AM SA PLEC DE PE LUME!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*