9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăEvenimentUn localnic din Schela a cerut ordin de restricție împotriva primarului. „Mi-a...

Un localnic din Schela a cerut ordin de restricție împotriva primarului. „Mi-a dat cu pumnul în cap”

Robert Mangu, un localnic din comuna Schela, susține că a fost bătut de primarul localității Aristide Șerbănescu. Acesta a sunat la 112 și s-a deschis un dosar penal pentru lovire pe numele primarului comunei Schela. Mai mult decât atât, Mangu a solicitat în instanța de judecată emiterea ordinului de restricție pe numele primarului. Cererea a fost respinsă de către completul de judecată. „Dumnealui a sărit și a început să mă înjure și să mă amenințe. Mi-a pus mâinile în gât și mi-a dat cu pumnul în cap. Probabil că toate au început de la o lucrare la școala de la Gornăcel. Cred că de acolo a plecat totul”, a spus Robert Mangu.

„O să cer efectuarea unei expertize psihiatrice”

Primarul Aristide Șerbănescu susține că doar a închis ușa în urma localnicului care începuse să devină agresiv în sediul primăriei: „Este un om care ne-a făcut mari probleme în ultima perioadă. A depus tot felul de plângeri împotriva funcționarilor primăriei, unele dintre ele penale. Au fost foarte multe verificări, dar nu s-a confirmat nimic. Are o problemă cu un vecin cu care se tot judecă și vine la primărie cu tot felul de solicitări. Într-un din zile mă aflam în sediul primăriei și a venit el. Are o voce mai puternică și agresivă. A venit tot cu niște solicitări și nemulțumiri, ca de obicei, și a început să ridice vocea. Eu mă aflam cu o persoană care îmi prezenta o ofertă. I-am spus să vorbească mai încet că nu ne mai înțelegem, dar degeaba, și atunci m-am ridicat și l-am poftit afară din sediu. Am închis ușa în urma lui, iar el spune că l-am lovit. Nu este adevărat. A depus o plângere la poliție și se cercetează. A făcut o plângere în instanță și a cerut să se emită un ordin de restricție față de mine, dar cererea i-a fost respinsă. Eu mă gândesc serios să cer să se efectueze o expertiză medicală pentru a se constata dacă este în toate facultățile mintale”.

Nemulțumit că a fost pus să sape o rigolă

Robert Mangu este chiar beneficiar al ajutorului social și toată neînțelegerea ar fi pornit chiar de la lucrările pe care acesta trebuie să le execute în folosul comunității. „Este beneficiar al Legii 416 privind ajutorul social sau venitul minim garantat cum îi spune acum. Sunt cinci-șase oameni în comună care sunt apți de muncă și vin să facă cele 40 de ore de muncă în folosul comunității. De obicei, eu adună gunoaiele din comună, dar am stabilit că trebuie să facă și lucrări mai serioase. Le-am cerut să sape o rigolă, dar, evident, că lui nu i-a convenit acest lucru“, susține primarul comunei Schela.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -