Un nou scandal cu droguri la Colegiul „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu

1
157

Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu"Elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu au fost conduşi la audieri la sfârşitul săptămânii trecute. Aceştia sunt bănuiţi că au cumpărat substanţe interzise, de la un belgian aflat în vizorul ofiţerilor DIICOT. Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul belgian a fost filat mai mult timp. Acesta s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu diverși elevi, pentru a negocia şi ulterior pentru a livra stupefiante. Atât directorul liceului cât şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj susţin că nu le-au fost aduse la cunoştinţă detalii despre această anchetă.

Un nou scandal aduce în prim-plan cel mai bun liceu din judeţul Gorj. De această dată, principala problemă este consumul de droguri. Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au ajuns în faţa anchetatorilor după ce s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu un cetăţean belgian, aflat în vizorul ofiţerilor DIICOT. Contactat telefonic, directorul colegiului susţine că nu are habar despre această problemă.

,,Nu am fost informat de organele de cercetare în acest sens. Nu ştim nimic despre aceste lucruri. Probabil ne vor comunica la sfârşitul cercetărilor”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat faptul că, până în prezent, nu le-au fost aduse la cunoştinţă detalii despre anchetă.

,,Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj menţionează că nu a fost informat nici de către Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu», nici de alte organe abilitate în legătură cu faptul că elevi ai acestui colegiu sunt anchetaţi într-o speţă de consum de substanţe interzise”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În urmă cu aproximativ trei ani, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a mai fost implicat într-un scandal privind consumul de droguri. Atunci, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror DIICOT Gorj, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive.

in cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, frecvent, cei în cauză s-ar fi deplasat pe raza municipiilor Craiova, Timişoara şi Bucureşti, de unde ar fi procurat droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Târgu-Jiu. Suspecţii ar fi comercializat substanţe etnobotanice în apropierea liceelor din municipiu, în special la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here