Un nou val de reveniri acasă! ” Avem și noi echipaje care vor prelua persoane de la graniță”

2
87

Autoritățile din Gorj se confruntă cu un nou val de cetățeni care revin acasă din străinătate. Numai în ultimele zile mai multe transporturi au fost efectuate pentru a asigura transportul celor care până mai ieri considerau ca fiind “casă” alte țări din Uniunea Europeană. Numărul celor aflați în carantină crește de la o zi la alta.

Fricile autorităților se adeveresc. Cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile pascale, gorjenii din străinătate revin acasă. Vor sta în carantină 14 zile după care vor putea sărbătorii în sânul familiei. Pentru ei autoritățile trebuie acum să asigure și transport de la graniță, în județ. “Vin mereu persoane conduse în coloană, însoțite de poliție și jandarmi către județul Gorj. Avem și noi echipaje care vor prelua persoane de la graniță, pe care le vom duce în carantină pentru ca asimptomaticii să nu ducă în comunitate acest virus periculos. Sperăm să ținem la distanță acest virus”, a transmis președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu.

Amenzi la foc automat

Județul Gorj se numără printre județele fruntașe la aplicarea amenzilor. Polițiștii dar și jandarmii nu au iertat nicio persoană prinsă pe picior greșit. “În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor în valoare totală de 220.350 lei. Totodată, polițiștii locali au aplicat 6 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea Ordonanței Militare Nr. 3/2020, în valoare totală de 1.600 lei. De asemenea, jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii  COVID -19, la un număr de 199 persoane. Au fost sancționate contravențional 24 persoane, din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbunești, Rovinari si Novaci, din cauză că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului  COVID- 19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 14.800 lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a  ordinii publice în zona a 10 centre de carantină,  însoțirea a 7 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj, precum și asigurarea ordinii publice la punctul de triaj constituit la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu”, a transmis DSP Gorj.

Potrivit ultimei raportări, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 2.625 de persoane și 312 persoane în carantină. Starea de sănătate a acestora este monitorizată, zilnic, de către medicii de familie și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here