1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Eveniment Verdict în procesul averii nejustificate a edilului din Slivileşti

Verdict în procesul averii nejustificate a edilului din Slivileşti

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au dictat sentinţa în procesul în care Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, se judeca pentru anularea deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate privind averea nejustificată. După mai bine de patru ani de proces, edilul a avut câştig de cauză, judecătorii din Bănie stabilind că Bucurescu şi soţia acestuia au dobândit averea în mod licit.

Agenţia de Integritate poate ataca decizia magistraţilor

În luna septembrie a anului 2014, procesul primarului cu Agenţia Naţională de Integritate a fost trimis de Înalta curte de Casaţie şi Justiţie spre rejudecare la Curtea de Apel Craiova. După numai patru termene, magistraţii au decis să respingă ca nefondată acţiunea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate prin care se cerea anularea actului administrativ emis de Comisia de Cercetare a Averilor, aceasta declarând încă de la început că averea primarului Bucurescu şi a soţiei sale nu sunt nejustificate. În aceste condiţii, edilul a avut câştig de cauză, cel puţin momentan pentru că sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. „Nu sunt mulţumit deloc, după patru ani de proces nu am cum să fiu mulţumit. Nu mă mai aşteptam la un asemenea verdict, să fie sănătoşi dacă mai fac recurs. Este a doua oară când primesc un verdict favorabil pentru mine, dar cine ştie ce o să mai fie, vedem”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Suma de 100.000 de euro, nejustificată

Agenţia Naţională de Integritate a decis în anul 2011 că Sorin Bucurescu şi soţia sa, Ana Eugenia, nu pot justifica sume importante de bani. ANI stabilise la momentul respectiv că există neconcordanţe mari între veniturile familiei Bucurescu şi bunurile consemnate în declaraţia de avere. Suma declarată ca nejustificată a fost una colosală, respectiv 100.000 de euro. Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că Sorin Bucurescu nu a trecut în declaraţia de avere veniturile realizate în perioada mandatului de primar în anii 2004-2010.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente