Acasa / Eveniment / VIDEO: Înmormântare cu manele la o biserică din Târgu Jiu

VIDEO: Înmormântare cu manele la o biserică din Târgu Jiu

Liniștea din cartierul Plopilor, din municipiul Târgu Jiu, a fost tulburată de manelele care răsunau în difuzare. Nu era o nuntă sau un chef organizat ziua în amiaza-mare, ci o înmormântare la care rudele persoanei decedate au considerat că este cel mai potrivit ca plecarea dintre cei vii să se facă pe acorduri de manele. Astfel, o formație de acest gen muzical a fost tocmită de familie pentru a însoți cortegiul funerar, care a ajuns la biserica din cartierul Plopilor, unde s-a ținut slujba de înmormântare. Biserica cu hramul „Sfântul Nifon” este construită doar pe jumătate, activitățile religioase desfășurându-se undeva la subsolul bisericii.

Unii locatari s-au opus construirii bisericii

Locatarii s-au speriat, iar unii dintre ei chiar au filmat cu telefonul mobil câteva secvențe de la înmormântare. Pe înregistrare se aude cum manelele de jale răsună în cartier. Nici nu a mai început vorba de liniștea cartierului sau de odihna locatarilor. „Voiam să mă odihnesc, dar a început să răsune muzica chiar sub geamul meu. Muzica se auzea foarte tare. Normal că nu am mai putut să dorm. Nu este normal să se întâmple așa ceva, mai ales că ne trezim cu morții în fața geamului“, a spus un locatar din zonă. Biserica se află la doar câțiva metri de blocurile de locuințe, iar, la început, mai multe persoane din cartier s-au opus construirii lăcașului de cult tocmai din acest motiv. Cu toate sesizările trimise la primărie și alte instituții, biserica a fost construită, dar nu a fost finalizată.

În urmă cu puțin timp, Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat într-o ședință alocarea sumei de 300 milioane de lei vechi bisericii din cartierul Plopilor pentru realizarea acoperișului. „În anul 2010 au început lucrările de construire a bisericii ortodoxe din cartierul Plopilor, lăcaș de cult necesar pentru numărul mare de cetățeni ce locuiesc în această zonă. Lucrările nu au fost finalizate datorită lipsei fondurilor, acoperișul nefiind terminat nici la această dată. În acest sfânt lăcaș se oficiază slujbe pentru cetățenii Parohiile «Sfântul Nifon», care se desfășoară la demisolul clădirii, unde, cu multe eforturi, s-a amenajat încăperea existentă în acest scop, la slujbele religioase participând de fiecare dată un număr mult prea mare de enoriași pentru acest spațiu”, se arată în referatul de fundamentare pentru alocarea sumei semnat de viceprimarul Aurel Popescu și ceilalți directori din Primăria Târgu Jiu.

3 comentarii

  1. Cand moare un tzigan bag sama ca e sarbatoare si paranghelie in comunitatea romma, cu manele! Daca ei asa vor hai sa ne bucuram si noi. Stiu ei ce stiu, vorba tziganului ajuns imparat. La mai mare!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*