Acasa / Eveniment / Vindea petarde ilegale în centrul Târgu-Jiului

Vindea petarde ilegale în centrul Târgu-Jiului

Un arsenal întreg de petarde a fost confiscat ieri de către poliţiştii târgujieni de la un cetăţean din Petroşani. Bărbatul le vindea nestingherit în centrul municipiului Târgu-Jiu, deşi vorbim despre obiecte pirotehnice interzise prin lege.

Nu mai puţin de 5 550 de petarde au găsit oamenii legii la bărbatul din judeţul Hunedoara, în vârstă de 30 de ani. Culmea este că, deşi aceste produse sunt ilegale şi nu trebuie puse în vânzare, bărbatul ruga trecătorii să le cumpere, chiar în centrul municipiului Târgu-Jiu. Aşa se face că nu mult le-a luat poliţiştilor să dea peste el şi să îl conducă la secţie pentru a-i pune câteva întrebări. „În după-amiaza de 15.12.2010, orele 14.30, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o acţiune pentru identificarea persoanelor fizice care comercializează ilegal obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Cu acest prilej, în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, poliţiştii l-au identificat pe Cristian B., de 30 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, care oferea spre comercializare obiecte pirotehnice de acest fel”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Dosar penal pentru petroşenean

Cutiile cu petarde au fost reţinute în vederea confiscării. Bărbatul nu numai că nu a făcut bani din vânzarea petardelor, dar s-a trezit şi la poliţie şi cu un dosar penal pe numele său. „Poliţiştii au întocmit pe numele suspectului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului obiectelor pirotehnice, faptă prevăzută de art. 31 alin. 2 ind. 1 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai spus Tică. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul îşi va petrece câţiva ani după gratii, pedeapsa exactă urmând să fie stabilită în funcţie de numărul de produse pirotehnice pe care dorea să le comercializeze dar şi de gradul acestora de periculozitate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*