3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEvenimentA vrut să sustragă doi arbori și s-a ales cu dosar penal

A vrut să sustragă doi arbori și s-a ales cu dosar penal

Ca urmare a unei solicitări adresată de către un cetățean un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Tismana a fost direcționat în zona împădurită situată pe raza localității Godinești, sat Pârâul de Pripor, unde a depistat o persoană în vârstă de 39 ani, care tăiase de pe picior doi arbori de esență cer și carpen pe care îi secționase în vederea transportării lor.

Ajunși la fața locului, jandarmii au solicitat documentele justificative pentru materialul lemnos tăiat de pe picior, persoana depistată declarând că arborii nu erau marcați silvic, nu știa pe proprietatea cui erau și i-a tăiat pentru încălzirea locuinței proprii. Au fost efectuate verificări cu privire la locul de unde a fost tăiat și sustras materialul lemnos, iar în urma măsurătorilor efectuate de lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Motru, a rezultat un volum total de 1,01 mc., în valoare de 1.321,97 lei. Au fost întocmite la fața locului actele de constatare sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de ,,tăiere fără drept și sustragere de material lemnos”. Actele întocmite, au fost predate organelor de urmărire penală din cadrul Poliției Tismana, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Motru. Prevenirea și combaterea sustragerilor de material lemnos vor fi în atenția jandarmilor gorjeni pentru impunerea respectării prevederilor legale în domeniul silvic.

Romanescu: Liberalii, chemați să aleagă între „RĂU”și „rău”

2
Alegerile din PNL Gorj nu vor stinge conflictul din organizația județeană. Problemele din interiorul filialei...

Cer includerea AHE Valea Sadului – Vădeni în lista finanțărilor din REPower EU

0
Consiliul Județean Gorj a înaintat astăzi, 24.11.2022, o adresă către Guvernul României, Ministerul Investițiilor Europene...

Soluțiile PSD pentru echitate socială

0
Echitatea socială impune ca susținerea din partea statului să ajungă într-o măsură mai mare la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!