spot_img
6.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăEvenimentZeci de accidente pe pârtia de la Rânca

    Zeci de accidente pe pârtia de la Rânca

    Aglomerația de la Rânca duce la accidente pe pârtie. Zeci de turiști au ajuns la spital după ce au fost accidentați. Cazurile au fost preluate de salvatorii montani, mereu prezenți la datorie.

    În minivacanța de zilele trecute zona Rânca a fost extrem de aglomerată. Pentru o parte din turiști concediul s-a încheiat la spital.  „Știam că ne așteaptă o perioadă aglomerată la munte. Rânca este un magnet pentru turiști. Am avut chiar zile cu peste 10 mii de turiști în stațiune. Am suplimentat efectivele de salvatori montani. Am dislocat două autospeciale de intervenție în stațiune și am fost alături de cei care au venit către munte. Am avut, în această perioadă, circa 30 de intervenții, mai bine de jumătate din ele, după stabilizare, le-am predat ambulanțelor pentru transport la spital. Am avut două cazuri în care am transportat oamenii la spital cu ambulanța Salvamont pentru că au fost cazuri deosebit de grave”, a transmis șeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

    Bilanț 2021

    În ceea ce privește activitatea salvatorilor montani, în 2021, structurile Salvamont au fost solicitate să intervină la 7.148 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate un număr de 8.265  de persoane. In sezonul de iarnă au avut loc un număr de 5.145 intervenții, dintre care, 4.030 de intervenții s-au derulat pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 1.082 acțiuni au avut loc în restul zonei montane, iar 33 de intervenții în afara zonei montane la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină  cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor respective.

    În sezonul de vară au avut loc un număr de 2.003 intervenții, dintre care, 1.807 intervenții s-au derulat în zona montană, iar 32 de intervenții în zona submontană.

    În perioada de referință structurile Salvamont au intervenit la 65 evenimente produse în afara zonei montane, ca resursă de sprijin sau echipă de prim răspuns, precum și la 39 de evenimente montane în locul altor structuri care nu au avut capacitatea de a interveni sau de a-și soluționa singure acțiunile pentru care erau responsabile. Dintre acestea, 2.874 de cazuri au fost predate, pentru transport către unitățile medicale specializate, serviciilor de Ambulanță sau SMURD, 64 de cazuri au fost transportate la unitățile medicale cu ambulanțele Salvamont, 59 de cazuri au fost salvate cu ajutorul  elicopterelor SMURD-IGAV, iar 52  de cazuri au fost predate Serviciului de medicină legală.

    Prin Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone s-au primit 14.469 apeluri, dintre care 5.908 de apeluri, direct sau prin SNAU 112, care anunțau accidente montane, 405 apeluri care anunțau incendii de fond forestier sau vegetație în zona montană și 8.156 apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: