2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEvenimentZeci de copii sunt dați dispăruți în fiecare an!

Zeci de copii sunt dați dispăruți în fiecare an!

copii disparutiUn număr de 45 de copii au fost dați dispăruți în cursul anului trecut, minorii alegând să plece voluntar de acasă din cauza problemelor din familie sau să fugă din centrele de plasament. Din fericire, aceștia au fost găsiți de polițiști și duși în grija tutorilor.

De cele mai multe ori, minorii dispăruți sunt dați în urmărire națională. „Toți minorii dați dispăruți în cursul anului 2016 au fost identificați. Procedura depinde de caz, se procedează la urmărirea națională în unele cazuri și se ține cont și de faptul dacă minorul este cunoscut cu plecări repetate de acasă. De obicei vorbim de plecări voluntare din familie sau din centrele de plasament. După ce minorii au fost depistați au fost instituite măsuri, iar în unele cazuri, aceștia au fost duși în centre de plasament de unde, ulterior, părinții au ales să îi readucă în mediul familial”, a precizat Andrei Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Dispariția se anunță în 24 de ore sau chiar mai devreme, însă părinții încearcă, în general, să dea de urmele minorilor fără ajutorul Poliției, mai ales în cazurile în care copiii au mai plecat de acasă și în alte rânduri.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -