15.6 C
Târgu Jiu
joi, iulie 9, 2020
Acasă Eveniment Zeci de gorjeni aflați în izolare la domiciliu nu au fost găsiți...

Zeci de gorjeni aflați în izolare la domiciliu nu au fost găsiți acasă

Zeci de persoane aflate în izolare au fost amendate pentru că au părăsit locuința, iar alte sute de gorjeni au fost sancționați pentru că au plecat din locuințe în mod nejustificat.

„Polițiștii gorjeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență. De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul MAPN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020. În ultimele 24 de ore (sâmbătă), au fost aplicate 206  sancțiuni contravenționale, din care două pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar 204 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor. Valoarea totală a amenzilor fiind de 122.850 lei“, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Amenzi aplicate de jandarmi și polițiști locali

Și polițiștii locali au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, din care 19 pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, iar alte trei persoane au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Tot în ultimele 24 de ore, jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a  părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii  COVID -19, la un număr de 349 persoane. Au fost sancționate contravențional 22 de persoane, din în municipiile Târgu Jiu, Motru și localitățile Târgu Cărbunești, Rovinari și Novaci din cauză că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului  COVID- 19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 14.550 lei“, se mai arată în comunicatul DSP Gorj.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au executat misiuni de menținere a  ordinii publice în zona a nouă centre de carantina, însoțirea a 13 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj, dar și asigurarea ordinii publice la punctul de triaj constituit la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Crește numărul persoanelor aflate în carantină

Numărul persoanelor aflate în carantină crește în fiecare zi. Ieri, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 3.115 persoane și 275 persoane în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini