Zeci de gorjeni au fost amendați pentru că nu au stat în case

0
60

30 de persoane au fost amendate de polițiști și jandarmi în prima noapte de aplicare a măsurilor de restricție a circulației cetățenilor între orele 22,00 şi 6,00.

Poliţiştii şi jandarmii gorjeni au efectuat, noaptea trecută, acţiuni ce au avut ca scop verificarea respectării măsurilor impuse de Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, pe raza judeţului Gorj. „În urma verificărilor, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care au părăsit locuinţa, după ora 22.00, fără a avea un motiv prevăzut de art.4 din Ordonanţa Militară nr.2/2020. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 43.800 de lei“, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Nu a respectat izolarea la domiciliu și a fost amendat cu 500 de lei

Un tânăr a fost amendat cu suma de 500 de lei pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost prins, aseară, în timp ce se plimba cu autoturismul pe raza comunei Băleşti, împreună cu un prieten. Ambele persoane au fost plasate în carantină într-un centru de pe raza judeţului Gorj.

„Facem apel la cetăţenii judeţului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19!“, se precizează în comunicatul de presă.

De astăzi, măsurile devin mult mai dure. Astfel nu se mai poate ieși din locuințe decât pentru a face cumpărături, a merge la serviciu, la spital sau cabinete medicale pentru cazuri medicale urgente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here