Acasa / Eveniment / Zeci de gorjeni au fost amendați pentru că nu au stat în case

Zeci de gorjeni au fost amendați pentru că nu au stat în case

30 de persoane au fost amendate de polițiști și jandarmi în prima noapte de aplicare a măsurilor de restricție a circulației cetățenilor între orele 22,00 şi 6,00.

Poliţiştii şi jandarmii gorjeni au efectuat, noaptea trecută, acţiuni ce au avut ca scop verificarea respectării măsurilor impuse de Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, pe raza judeţului Gorj. „În urma verificărilor, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care au părăsit locuinţa, după ora 22.00, fără a avea un motiv prevăzut de art.4 din Ordonanţa Militară nr.2/2020. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 43.800 de lei“, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Nu a respectat izolarea la domiciliu și a fost amendat cu 500 de lei

Un tânăr a fost amendat cu suma de 500 de lei pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost prins, aseară, în timp ce se plimba cu autoturismul pe raza comunei Băleşti, împreună cu un prieten. Ambele persoane au fost plasate în carantină într-un centru de pe raza judeţului Gorj.

„Facem apel la cetăţenii judeţului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19!“, se precizează în comunicatul de presă.

De astăzi, măsurile devin mult mai dure. Astfel nu se mai poate ieși din locuințe decât pentru a face cumpărături, a merge la serviciu, la spital sau cabinete medicale pentru cazuri medicale urgente.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*