18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEvenimentZeci de muncitori vietnamezi, la muncă în Gorj. Reabilitează turnurile de răcire...

Zeci de muncitori vietnamezi, la muncă în Gorj. Reabilitează turnurile de răcire de la termocentrala Rovinari

Un număr de 23 de cetățeni vietnamezi lucrează la reabilitarea turnurilor de răcire de la termocentrala Rovinari. Aceștia sunt angajați ai unei firme din București, care efectuează aceste lucrări.

Inspectorii de muncă au desfăşurat o acţiune de control şi au constatat că viaţa lucrătorilor era pusă în pericol. Astfel, cablurile de alimentare cu energie electrică folosite la efectuarea lucrărilor se aflau în apă, existând un pericol de electrocutare.

„Angajatorii care efectuează lucrări de reabilitare pentru un producător în domeniul energetic din judeţul Gorj au fost verificaţi ieri (n.r. – miercuri, 7 martie) de către inspectorii de muncă, în timpul unui control efectuat cu sprijinul Poliţiei Oraşului Rovinari. Principala abatere de la legislaţia muncii constatată de către echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se referă la nerespectarea siguranţei muncitorilor prezenţi pe şantier, cablurile de electricitate folosite pentru lucrări aflându-se în apă şi mocirlă, existând oricând pericol de electrocutare, iar pompa utilizată la drenarea apei din punctul de lucru neavând împământare“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Societatea a fost sancționată

Societatea care desfășoară lucrările de reabilitare a fost sancționată de către inspectorii ITM Gorj.

„Pentru nerespectarea prevederilor legislative în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, angajatorul titular al lucrării riscă o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, pentru unii dintre muncitori, angajatorii nu au putut prezenta dovezi ale instruirii complete în vederea muncii prestate”, a mai precizat George Octavian Romanescu.

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

O nouă degringoladă în PNL Gorj

0
După ce a trebuit să vină un șef de la centru, în persoana prim-vicepreședintelui Dan...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!