Acasa / Eveniment / Zeci de perchiziții la suspecți de contrabandă cu tutun și alcool

Zeci de perchiziții la suspecți de contrabandă cu tutun și alcool

45 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, la sfârșitul săptămânii trecute,  în județele Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara, fiind puse în aplicare 34 de mandate de aducere. Oamenii legii au acționat pentru destructurarea a două grupări infracţionale, cu preocupări în domeniul contrabandei cu tutun şi alcool.

La percheziții au participat polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Gorj, Craiova, Alba, Mehedinţi, Olt și Hunedoara, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B. T. Gorj.

„Polițiștii au ridicat peste 144.000 de ţigarete“

„Din cercetări a reieșit că membrii acestor grupări ar fi acţionat în Gorj, începând din 2018, pentru a obţine venituri necuvenite din comercializarea de produse accizabile,  (ţigări şi alcool) introduse ilicit în România din state non-UE, respectiv Serbia și Macedonia de Nord.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg de foi de tutun uscat, 15 kg de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*