4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăExterneKremlinul anunță că este dispus să negocieze o 'soluţie paşnică' la conflictul...

Kremlinul anunță că este dispus să negocieze o ‘soluţie paşnică’ la conflictul din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie ‘paşnică’ la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax, potrivit stiripesurse.ro.

‘Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile noastre condiţii’, a afirmat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o ‘soluţie negociată’ la conflictul cu Ucraina.

‘Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată’, a declarat Schröder într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul ‘Stern’, în care a confirmat şi faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, săptămâna trecută.

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare ‘sunt bine cunoscute’.

‘Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi’, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei în metropola turcă în luna martie.

‘După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor ‘, a adăugat Peskov, în condiţiile în care Kievul denunţase la acel moment că Moscova doar mimează nişte discuţii, fără niciun fel de armistiţiu şi o delegaţie puţin reprezentativă trimisă pentru a negocia cu partea ucraineană.

Întrebat dacă Schröder, despre care se ştie că este apropiat de preşedintele rus, ar putea media între Rusia şi Ucraina în vederea organizării de noi negocieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că politicianul german nu şi-a exprimat o astfel de dorinţă.

Are Rusia intenții de ”a începe ceva” împotriva NATO? Răspunsul lui Mircea Geoană

0
Mircea Geoană a spus că, în prezent, nu există „condiţii pentru un minim de teren”...

Rușii mobilizați vor lupta cu arme ruginite și nefuncționale

0
Mulți dintre noii recruți ruși primesc arme foarte vechi, unele datând chiar de după cel...

Lukașenko prezice extinderea războiului: ‘Astăzi Ucraina, mâine Moldova, Polonia sau România’

0
Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că SUA împing Europa spre o confruntare militară cu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!