3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăExternePeru a închis situl de la Machu Picchu. Sute de turiști blocați...

Peru a închis situl de la Machu Picchu. Sute de turiști blocați în munți

Peru și-a închis faimosul sit istoric Machu Picchu pe fondul protestelor antiguvernamentale, 400 de persoane, dintre care 300 de turiști, fiind în imposibilitatea de a mai pleca din zonă.

Închiderea cetății Inca a survenit în momentul în care oficialii au anunțat că încă un protestatar a fost ucis, ceea ce a dus numărul total de morți la 45 de protestatari și un ofițer de poliție. Manifestanții au ieșit în stradă la începutul lunii decembrie, cerând demisia noului președinte peruan Dina Boluarte, anunță dcnews.ro.

Protestele au fost cauzate de încercarea eșuată a fostului președinte Pedro Castillo, în decembrie, de a dizolva Congresul și a guverna prin decret, o mișcare condamnată de curtea constituțională drept o „lovitură de stat”. După înlăturarea lui Castillo și arestarea ulterioară, vicepreședintele de atunci Boluarte a devenit președintele din Peru.

Înainte de închiderea de sâmbătă a orașului Machu Picchu – cele mai emblematice ruine rămase din secolul al XV-lea – serviciile feroviare către sit au fost suspendate, după ce calea de acces a fost deteriorată de către demonstranți.

Suspendarea a lăsat 400 de persoane, inclusiv 300 de străini, blocate în orașul Aguas Calientes, la marginea sitului Patrimoniului Mondial UNESCO, unii pledând să fie evacuați, anunță aceeași sursă.

Rânca, plină de turiști

0
Zona montană Rânca a fost luată cu asalt de turiști. Pârtiile sunt pline de iubitori...

Sute de români, blocați pe aeroport în Anglia

0
Compania low-cost Wizz Air a anulat mai multe zboruri spre România, iar sute de cetățeni...

(VIDEO) Doi turiști au sunat la 112 să anunțe că s-au înzăpezit pe Transalpina

0
Doi turiști aflați pe Transalpina au sunat, luni, 3 octombrie, la 112 să anunțe că...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!