2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăExterneZelenski le cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruși să fugă

Zelenski le cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruși să fugă

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruși să se ascundă de mobilizarea rusă în orice mod pot, îndemnându-i pe cei care nu pot face acest lucru să „saboteze inamicul”, anunță Mediafax, potrivit stiripesurse.ro.

Rusia a lansat vineri referendumuri care vizează anexarea a patru regiuni ocupate din Ucraina, atrăgând condamnarea Kievului și a națiunilor occidentale, care au respins referendumurile ca fiind un simulacru și s-au angajat să nu recunoască rezultatele acestora, notează Reuters.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat într-un discurs că referendumurile vor fi „condamnate fără echivoc” în lume, împreună cu mobilizarea pe care Rusia a început-o săptămâna aceasta, inclusiv în Crimeea și în alte zone din Ucraina ocupate de Rusia.

„Acestea nu sunt doar crime împotriva dreptului internațional și a legislației ucrainene, ci sunt crime împotriva unor persoane specifice, împotriva unei națiuni”, a spus Zelenski.

Referendumurile au fost organizate în grabă după ce Ucraina a recucerit mari porțiuni din nord-estul țării într-o contraofensivă la începutul acestei luni.

Zelenski s-a adresat, de asemenea, ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruși și a spus că aceștia ar trebui să reziste eforturilor de a-i mobiliza pentru a lupta.

„Ascundeți-vă de mobilizarea rusă în orice mod puteți. Evitați ordinele de încorporare. Încercați să vă deplasați pe teritoriul Ucrainei libere”, a spus el, îndemnându-i pe cei care au ajuns în forțele armate rusești să „saboteze”, să „intervină” și să transmită informații Ucrainei.

Zelenski: Cred că vom reuşi să punem în aplicare formula noastră de pace

1
Luptele aprige continuă în estul regiunii Doneţk, unde în 24 de ore forţele ucrainene au...

Zelenski confirmă preluarea Hersonului: A fost o ”zi istorică” pentru Ucraina

0
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus vineri, după ce trupele Kievului au recucerit Hersonul în...

Statele Unite l-ar fi convins pe Zelenski să își reducă din condiții pentru a negocia cu Rusia

0
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-ar mai fi redus din condiţiile pe care le pune pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!