9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateCEO, în pericol! Comisia Europeană declanșează o investigație aprofundată a Planului de...

CEO, în pericol! Comisia Europeană declanșează o investigație aprofundată a Planului de Restructurare

Comisia Europeană a transmis că va deschide o investigație aprofundată a Planului de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia, pentru că are îndoieli că respectă toate condițiile necesare pentru a fi adoptat.

Potrivit unui comunicat al Comisie Europene, se vor evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autoritățile române sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.

Investigația aprofundată a Comisiei va examina în special: dacă planul de restructurare propus poate restabili viabilitatea pe termen lung a societății CE Oltenia într-un interval de timp rezonabil fără continuarea ajutorului de stat; dacă CE Oltenia sau investitorii ar urma să contribuie suficient la costurile de restructurare, asigurându-se astfel că planul de restructurare nu se bazează în principal pe finanțare publică și că ajutorul este proporțional și dacă planul de restructurare ar urma să fie însoțit de măsuri adecvate de limitare a denaturărilor concurenței create de ajutor.

Deschiderea unei investigații oferă României și părților terțe interesate posibilitatea de a prezenta observații și nu anticipează rezultatul acesteia.

Recent, Greenpeace a contestat Planul de restructurare, susținând că emisiile de CO2 vor crește, și nu vor scădea.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -