19.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăEvenimentCopil ţinut în căldură de mama sa pentru a cerşi

Copil ţinut în căldură de mama sa pentru a cerşi

 

O femeie a fost depistată de poliţiştii locali în timp ce cerşea cu un copil în braţe în condiţiile în care temperatura era foarte ridicată. „Polițiștii locali au în atenție identificarea și luarea măsurilor ce se impun față de persoanele care apelează la mila publicului, folosindu-se de minori.

În data de 05 august 2021, un polițist local aflat în timpul liber, a solicitat sprijinul colegilor aflați în serviciu, în zona centrală a municipiului, pentru a identifica o persoană care ținea în brațe un minor, apelând la mila trecătorilor, minorul în vârstă de doi ani fiind expus la temperaturi ridicate extreme.

În baza aspectelor precizate, polițiștii locali au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru continuarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Persoanei în cauză i-au fost aduse la cunoștință prevederile art. 215 din Noul Cod Penal, potrivit căruia „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

O persoană care merge la cerşit, iar pentru a inspira mila publicului ține un copil în braţe prezintă un evident pericol, nu doar prin aceea că lezează grav demnitatea umană, copilul fiind folosit ca un obiect, dar periclitează sănătatea sau chiar viaţa minorului, date fiind condiţiile în care acesta este ţinut în timpul cerşitutului“, se artă într-un comunicat al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

 

Toate persoanele angajate la Ambulanța Gorj în perioada pandemiei au rămas în cadrul unității

0
Toate persoanele care au fost angajate pe perioada pandemiei de COVID-19 în cadrul Serviciului Județean...

Săptămâna prevenirii criminalității în Gorj

0
Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organiză, zilnic,...

Delegația liceelor propuse spre comasare, acuzată de dezinformarea ministrului

0
O delegație a profesorilor de la cinci licee din Târgu Jiu, care ar urma să...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!