20 de centre de vaccinare anti COVID19, în Gorj. Unul este mobil!

0
235

Medicii de la Infecţioase au rămas fără vaccin antirabicS-au stabilit locațiile centrelor de vaccinare din județul Gorj. Potrivit oficialilor gorjenii se vor putea imuniza în 19 centre, Ministerul Sănătății suplimentând numărul acestora la cererea autorităților. Pentru persoanele care nu se deplasează, un centru mobil le va sta la dispoziție.

Oficialii Direcției de Sănătate Publică susțin că vor fi înființate centre de vaccinare în mai toate spitalele din județul Gorj. Populația se va putea imuniza la cerere.“Inițial au fost stabilite 11 centre de vaccinare. Ulterior, în urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății și cu medicii epidemiologi, am observat că sunt anumite zone ale județului care sunt neacoperite sau care se află la o distanță mare de aceste centre de vaccinare. Am analizat situația și am căzut de comun acord să mai înființăm alte centre suplimentare de vaccinare. Am mers spre Stoina, unde am înființat încă un centru de vaccinare. Am mai înființat centre de vaccinare și la spitalele din Turceni, Rovinari și Târgu Cărbunești, care, de fapt, era, însă am înființat încă un centru la Clubul Pensionarilor. La Motru vor fi două centre de vaccinare, unul în Școala Catolică Numărul 1 și unul în Spitalul Orășenesc Motru. La Tismana rămâne un centru, în sala căminului cultural, la Bumbești Jiu vor fi două centre, unul în sala de sport a orașului și unul la Spitalul Orășenesc din Bumbești Jiu. La Novaci vor fi tot două centre, unul în policlinica spitalului, care va deservi personalul medical și un centru în sala de sport, care va deservi populația din comunele învecinate. Am mai înființat un centru și la Runcu, la Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu.La Târgu Jiu vor fi patru centre: unul în cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, unul la Universitatea Constantin Brâncuși, în sala Horațiu Mălăele, situată în zona Debarcader, un centru va fi în ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și un centru va fi într-o sală de sport, probabil la Școala Generală Numărul 12, în zona Lido-9Mai. Pentru populația care nu se va putea deplasa sau care întâmpină dificultăți în deplasarea la aceste centre de vaccinare am solicitat și un centru de vaccinare mobil”, a transmis Narcis Stoian.

Repartiție, la cerere

Din estimările anunțate la nivel central, vaccinarea va demara, în România, în prima lună a anului viitor. “Se preconizează că vaccinarea va începe la sfârșitul lunii ianuarie. Trebuie verificate toate aceste centre de vaccinare, să îndeplinească toate condițiile. Sperăm din toată inima ca în luna ianuarie să înceapă această vaccinare. În centrele de vaccinare care nu sunt arondate spitalelor, în mod prioritar se va face vaccinarea persoanelor vulnerabile, adică cu vârsta de peste 65 de ani. Vaccinarea se va face în două etape. Se va lucra timp de 12 ore pe zi. Fiecare centru de vaccinare va avea un număr de două, trei, sau patru posturi de vaccinare, unde o să fie medici, asistenți și registratori medicali. Vaccinurile vor fi aduse de către Armată și vor fi ținute în frigidere. În urma solicitărilor, fiecare centru va primi dozele necesare, în urma programărilor. Deocamdată, spitalele vor începe vaccinarea personalului propriu, iar în ambulatoriul spitalelor se vor face și vaccinări la solicitări”, a mai transmis directorul DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here