spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrefectul Rujan despre stabilizarea situației de la SJU Târgu Jiu

    Prefectul Rujan despre stabilizarea situației de la SJU Târgu Jiu

    Reprezentantul Guvernului în teritoriu vorbește, pentru prima dată, deschis, despre problemele din Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Unitatea care în prezent a rămas și fără conducere trebuie, în percepția oficialului, să adopte un nou stil de lucru. Cristinel Rujan susține că pentru ca lucrurile să meargă bine este nevoie de numirea unui manager care să alinieze pe “aceiași frecvență” tot ce înseamnă angajat al Spitalului.

    „Pot să constat faptul că este necesar, cel puțin pentru viitor, să fie stabilizat un nou mod de lucru. În primul rând managementul care va fi stabilizat pe viitor, să creeze un nou suflu și să impună anumite orientări. Este nevoie ca în spatele lor să se alinieze toți ceilalți medici. Va trebui să fie uniformizate percepțiile pentru ca bisericuțele create în SJU Târgu Jiu, despre care toată comunitatea știe, să nu mai existe. Este important ca toți medicii, asistentele medicale , personalul suport administrativ să vibreze pe aceiași frecventă pentru ca SJU Târgu Jiu să funcționeze în parametrii optim. Este foarte greu acum să se stabilizeze lucrurile într-o săptămână sau două, e încă un provizorat și ca atare, pe viitor, trebuie luate decizii prin dialog cu toți cei implicați în spital. Trebuie o strategie importantă pentru spital dar trebuie umblat și la conduită, comportament efectiv față de pacient”, susține Rujan.

    Anchetă

    Rujan susține că după ce această perioadă va trece se va impune o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de această situație. „Problema nu e că a intrat acest virus în spital ci că nu s-a respectat anumite rigori de protecție astfel încât să nu se fi contaminat și alte persoane. Încă stăm bine , procentul nu e foarte mare, situația nu e alarmantă însă pe viitor trebuie să vedem ce s-a greșit și cum s-a greșit”, a mai transmis reprezentantul Guvernului.

    Acte nesemnate

    În ceea ce privește conducerea unității, lucrurile sunt încă neclare. După două propuneri, Ministerul Sănătății nu a emis încă o nouă conducere, semnale fiind așteptate în cursul zilei de astăzi.  „Deocamdată titular este domnul Vienescu, care este în medical pentru că se află în incapacitate temporară de muncă, DSP va desemna o persoană, în acest moment așteptăm să fie desemnate, printr-un ordin de ministrul, peroanele care să conducă unitatea. Moment, nu are cine să semneze documentele dar nici volumul de muncă nu a fost mare în această perioadă. Ministrul Sănătății poate să desemneze orice persoană atât din cadrul spitalului dar și din afara unității pe perioadă determinată”, a mai declarat oficialul la Tele 3.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: