Acasa / Headlines / A absolvit Filologia și își dorea să devină avocat, dar viața i s-a schimbat total! Povestea gorjeanului care vrea să vină în România doar în concediu!

A absolvit Filologia și își dorea să devină avocat, dar viața i s-a schimbat total! Povestea gorjeanului care vrea să vină în România doar în concediu!

jianu-1Județul Gorj pierde în fiecare an tineri care ar fi putut să își clădească o carieră în România, însă, din lipsa posibilităților, aleg să părăsească țara. Dacă tot mai mulți adolescenți aleg să plece la studii în străinătate, cei care nu au avut această șansă renunță și la studiile din România pentru a căuta job-uri bine plătite, indiferent că acestea nu se ridică la nivelul așteptărilor și cunoștințelor pe care le au. O astfel de poveste trăiește Constantin Mădălin Jianu, un tânăr din Târgu-Cărbunești, absolvent de Filologie. După terminarea liceului, acesta și-a dorit să devină avocat, așa că s-a înscris la Drept. După foarte puțin timp, corupția și lipsa unor oportunități reale i-au creat un gust amar așa că și-a pus toate visurile într-o geantă și a plecat către o altă țară. Deși a renunțat la cariera de avocat la care aspira, tânărul se declară fericit. Lucrează într-o fabrică din Regatul Unit, iar împlinirea lui vine din faptul că acolo are stabilitate financiară, lucru care în România devine imposibil cu fiecare zi care trece.

Reporter: De ce ai ales să pleci din oraşul natal?

Constantin Mădălin Jianu: Mi-am dorit o nouă provocare care s-a ivit ulterior şi, evident, nu am stat mult pe gânduri.

Rep.: Cum s-a ivit oportunitatea de a lucra în Regatul Unit şi în ce domeniu profesezi?

C.M.J.: La recomandarea unui prieten am ajuns în UK. Momentan, lucrez la o fabrică de brânză, având contract permanent şi sunt foarte fericit.

jianu-2Rep.: Cât de diferită este viaţa în străinătate, faţă de România, atât din punct de vedere social, dar şi financiar?

C.M.J.: Oriunde altundeva, faţă de ţara ta natală, viaţa e diferitã! Sunt încântat că pot cunoaşte noi oameni, culturi noi şi, în comparaţie cu România, ai o oarecare stabilitate financiară.

Rep.: Ai ales să urmezi doar un an de facultate, specializarea Drept. De ce ai renunţat la studii?

C.M.J.: Deoarece am crezut că nu mă ajută prea mult să studiez în Târgu-Jiu! Poate nu a fost cea mai bună decizie, dar nu o regret!

Rep.: De ce ai vrut să urmezi Drept?

C.M.J.: Să devin avocat, mi-aş fi dorit cu ardoare. Tot timpul mi-a plăcut să fiu independent şi să-i aduc la cunoştinţa omului drepturile sale, pentru a fi imposibil de manipulat.

jianu-3Rep.: Te-ai gândit vreodată să îţi reiei studiile, însă în străinătate?

C.M.J.: Mi-a trecut prin cap, dar am zis „pas”. Oricum dacă aş face asta, cu toate cunoştinţele acumulate, aş veni în România să încerc să schimb mentalităţi.

Rep.: Care este cel mai mare vis al tău, în momentul de faţă?

C.M.J.: Să călătoresc în jurul lumii!

Rep.: Cât de greu este să începi o nouă viaţă, departe de familie şi cei dragi?

C.M.J.: La început e ca şi cum ai încerca să muți munţii! Ulterior, lucrezi la asta şi devine interesant.

Rep.: Te gândeşti să te întorci în România? Dacă da, în ce condiţii?

C.M.J.: Mă întorc în România doar în concediu, pentru că aici m-am născut. M-aş întoarce definitiv, dar nu suport să fiu amăgit.

Rep.: Cum ai descrie viaţa unui român, în străinătate, în trei cuvinte?

C.M.J.: Depinde de fiecare! Pentru majoritatea e interesantă, decentă şi complexă.

Rep.: Ai terminat Filologie, de ce nu ai ales să lucrezi în acest domeniu?

C.M.J.: Am fost foarte speriat de faptul că ajungând profesor voi fi nevoit să predau noilor generaţii de elevi.

Rep.: Cum te vezi peste zece ani?

C.M.J.: Este greu de răspuns la această întrebare, viața este imprevizibilă! Îmi doresc să fiu sănătos și fericit, oriunde m-aș afla!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*