A început vaccinarea medicilor la SJU Târgu Jiu. Mai mult de jumătate din personal refuză imunizarea!

0
338

A început vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Primii care au răspuns campaniei sunt medicii tineri. Potrivit programărilor, la SJU Târgu Jiu se vor efectua 100 de vaccinări pe zi. Momentan dozele primite acoperă doar primele 5 zile ale campaniei de vaccinare.

Primul medic imunizat din cadrul unității a fost directorul medical Constantin Dinu. “Am venit cu încredere şi cu speranţa într-o viaţă normală, nu a fost deloc dureros, avem încredere în acest vaccin, este practic ştiinţă, nu putem să nu avem încredere în ştiinţă şi cred că în momentul ăsta, pe lângă carantină, este singura variantă pentru o viaţă normală. Eu am avut încredere deplină în acest vaccin şi nu cred că putem contesta noi studiile făcute până la acest moment. Ce-i drept, aşa este, vaccinul este inventat de puţin timp şi de aceea şi colegii noştri au unele semne de întrebare vizavi de faptul că studiile sunt începute de puţin timp şi de aceea şi oarece lipsă de încredere”, a precizat directorul medical Constantin Dinu.

Un model pentru medicii cu experiență

Au urmat apoi, pe rând, un medic epidemiolog și un ortoped. “Vaccinarea a decurs fără probleme, eu m-am vaccinat şi în anii trecuţi antigripal, în principiu şi prin postura meseriei, sunt medic epidemiolog, aşa că recomandăm vaccinarea, ştim ce a făcut de-a lungul istoriei vaccinarea şi de câte boli transmisibile ne-a scăpat. Eu am recomandat întotdeauna colegilor mei să se vaccineze. Este un vaccin nou, este puţin diferit de celelalte vaccinuri, fiecare persoană are o doza de scepticism şi o doză de încredere pe care o are”, a transmis dr. Dumitru Vlăduţ

“Este un semnal pe care noi, cadrele medicalet tinere vrem să îl transmite către colegii nostri, că ne punem toate sperațele în acest vaccin, pentru a reveni la o viață normală”, a transmis medical ortoped Alexandru Nițu.

Jumătate refuză vaccinarea

La nivelul spitalului din Târgu Jiu mai mult de jumătate dintre angajați refuză, la ora actuală vaccinarea. Managerul susține că are în plan ca în maxim trei săptămâni campania de vaccinare a cadrelor medicale să se încheie. “La nivelul SJU Târgu Jiu din cele 600 de persoane care s-au programat pentru vaccinare sunt 120 de medici înscrişi pe lista de programare. Aşa cum aţi văzut, a început de astăzi primul vaccin, prima persoană fiind directorul medical. Săptămâna aceasta sunt programate în jur de 300-350 de persoane care să fie vaccinate, este un început, se merge probabil mai greu, dar prima săptămână vor fi 350 de persoane, urmând ca după aceea să fie programat atât personalul medical din spital, cât şi personalul medical de la cabinetele individuale, farmacii şi tot ce înseamnă mediu privat în domeniul sănătăţii. Noi sperăm ca în maxim trei săptămâni să fie gata vaccinarea personalului SJU . Din 1.330 de salariaţi, 600 de persoane s-au înscris pe listele de vaccinare”  a declarat managerul Dumitru Vienescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here