17.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Headlines Acreditare pentru Laboratorul de genetică de la Târgu Jiu

Acreditare pentru Laboratorul de genetică de la Târgu Jiu

Ministrul Sănătății a semnat Ordinul de acreditarea laboratorului de genetică din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, pentru a fi pus în aplicare.

Laboratorul de la Târgu Jiu a intrat în Programul Național de testare, ceea ce înseamnă ca testele efectuate vor fi decontate.

Urmează ca personalul să fie specializat, după care rezultatele vor fi luate în considerare de Institutul Național de Sănătate, după ce personalul va fi specializat, susțin reprezentanții Spitalului. Un medic va pleca de mâine la specializare pe o perioadă de cel puțin două săptămâni. Există posibilitatea și ca specialiștii de la laboratoare recunoscute din țară să vină la Târgu Jiu, pentru efectuarea acestei formări.

Laboratorul a fost înființat prin donații în valoare de 200.000 de euro făcute de către oamenii de afaceri din Gorj.

Nu se știe dacă testele vor mai dublate

Nu se știe, deocamdată, dacă testele făcute la laboratorul de genetică de la Târgu Jiu vor mai fi dublate la alte laboratoare recunoscute din țară.

Unele teste făcute la laboratorul de la Târgu Jiu nu au fost conforme. Astfel, rezultatul în cazul medicului urolog Daniel Dănilă, de la Spitalul Județean de Urgență, a fost pozitiv, după care alte teste făcute în laboratoare au fost negative ți au infirmat rezultatul inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini