Acțiune umanitară a unui jandarm din Târgu Jiu, pentru a ajuta o familie care a rămas fără locuință

0
421

Târgujianul Bogdan Cornoiu, care activează ca jandarm în Timișoara, vrea să ajute, împreună cu alți colegi, o familie care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Acesta scoate la licitație trei tricouri aparținând unor fotbaliști de la echipe din Liga I și a a II-a. Familia este din localitatea Moșnița Veche și trăiește într-o sală de sport.

„Împreună cu mai mulți colegi, strângem fonduri pentru a ajuta o familie cu mulți copilași a căror casă a fost mistuită de flăcări și trăiesc într-o sală de sport. În acest sens, voi scoate la licitație o parte din tricourile pe care le dețin de la echipe din liga 1 și 2. Prețul de pornire este 200 lei, pentru fiecare tricou. Câștigătorul va fi ales la finalul licitației. Licitația se va desfășura în perioada 18.12-21.12.2020“, este mesajul postat de Bogdan pe pagina lui de Facebook.

Bogdan Cornoiu ne-a transmis că tricourile oferite sunt din colecția sa personală: „Tricourile sunt din colecția personală. Le-am primit de la Cristi Bărbuț, de la U. Craiova, Ioniță, de la Astra, si cel de la Poli l-am achiziționat pentru a ajuta o asociație de copii“.

A salvat trei vieți

Bogdan a activat în cadrul Jandarmeriei Gorj, dar de ceva timp își desfășoară activitatea la Timișoara. În primăvara acestui an, el a salvat viața unei femei care voia să se sinucidă într-un moment de rătăcire: „Bogdan plecase de acasă pentru a face unele cumpărături și, pe măsură ce se apropia de Podul Traian din municipiul Timișoara, a observat două persoane care păreau agitate, încercând să ceară ajutor prin apel 112. Nu a trecut indiferent și a aflat imediat că o femeie stă pe balustrada exterioară a podului, amenințând că vrea să își ia viața. S-a apropiat precaut de femeie și a întrebat-o ce se întâmplase, cerându-i permisiunea de a se apropia, întrucât nu se auzeau foarte bine. Într-un moment de neatenție, a reușit să o ia în brațe și să o îndepărteze de pericol. Colegul nostru a încercat să o liniștească și a predat-o în siguranță unui echipaj SMURD, ajuns la scurt timp“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Bogdan are o experiență de 18 ani în cadrul Jandarmeriei Române, timp în care a mai salvat două vieți. „Anul trecut a salvat din flăcări un bărbat, iar în anul 2015 a resuscitat o femeie, reușind să o readucă la viață după ce fusese, de asemenea, victima unui incendiu“, a mai transmis Jandarmeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here