Alertă de viitură!! Alarmele au început să sune în Tg-Jiu

0
4642

Alarmele au început să sune în Tg-Jiu pentru a înștiința populația despre posibilitatea ca o undă de viitură pe Jiu să ajungă în județul Gorj și astfel cotele râului să crească îngrijorător. Din cauza precipitațiilor abundente (peste 130 l/mp) căzute noaptea trecută pe zona Jiul de Vest, la Câmpul lui Neag, se așteaptă ca și în județul Gorj, apele să crească.

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, împreună cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Augustin Malacu, s-au deplasat în această dimineață în zona localității Bumbești Jiu, pentru a gestiona posibilele efecte severe de inundații datorate creșterilor importante de debite ale râului Jiu. Pe Defileul Jiului se află și specialiști ai Apelor Române care monitorizează permanent evoluția situației hidrologice. Deocamdată, debitul Jiului este de 170 mc/s cu tendință de creștere.
Pericol există și pe râul Bistrița, în comuna Peștișani, în zona Gureni unde, de asemenea, debitul a crescut din cauza deversării barajului Clocotiș.

Primăria în alertă

Având în vedere depășirea cotei de atenție și creșterea bruscă a debitulului râului Jiu, s-au luat măsurile necesare pentru a se evita eventuale probleme în zona municipiului Târgu Jiu.
Cele două baraje din zona orașului au fost golite în așteptarea viiturii, care, conform autorităților, nu va crea probleme in Târgu Jiu.
Cetățenii sunt sfătuiți să nu staționeze pe poduri, să nu traverseze râul prin apă și să nu stea în apropierea malurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here