Acasa / Actualitate / Ambulanțier: Infectăm tot. Este inconștiență

Ambulanțier: Infectăm tot. Este inconștiență

Angajații Serviciului de Ambulanță Gorj nu mai vor să meargă să preleveze probe de la suspecții de coronavirus, de temă de a nu se infecta. Aceștia au transmis că este treaba DSP-ului care are în dotare 7-8 Dustere noi plus o dubită specială cu 2 locuri.

”Probele trebuie transportate în condiții de climatizare perfectă. Ambulanțele noastre nu sunt făcute pentru transport probe ci pentru transport bolnavi. Epidemiologii de la DSP sunt în măsură să preleve și să transporte probe. Dacă eu transport proba cu ambulanța și mă infectez, infectez și restul echipajelor dar și bolnavii pe care îi vom transporta ulterior. Nu știu cine a luat această decizie dar este total greșit pentru că nu se gândesc la siguranța echipajelor și pacienților” a transmis Cristi Aldescu, lider de sindicat în cadrul Ambulanței Gorj.

Aceștia sunt supărați și din cauza faptului că nu au fost instruiți iar costumele puse la dispoziție nu sunt conforme. De altfel nu există la nivelul SAJ Gorj o cameră specială unde să te poți dezinfecta. ”când ne îmbrăcam cu costumele respective, care nu sunt conforme, prelevăm probe de la un caz, ne infectăm, mergem în altă locație și infectăm și acea zonă. Ne urcăm în mașină și infectăm și scaunele. Cum dezinfectăm scaunele din ambulanță? Unde ne dezbrăcăm de costume în condiții de siguranță? Ne îmbrăcăm în hainele de serviciu sau personale și infectăm colegii și familia”

2 comentarii

  1. PERFECTA DREPTATE ARE CINE A SPUS VORBELE ASTEA AR TREBUI PUS SEF RESPONSABIL DEOARECE ARE CREIER SI GANDESTE NU CA TOTI PROSTII CARE AU LASAT LA GRANITA SA INTRE PERSOANE DIN REGIUNI CONTAMINATE!!!

    • Draga scriitor supranumit “ROMANIA”: Despre granite: De unde sa stii, ca vames, ca acele persoane au trecut prin zona infectata?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*