Aproape 200 de elevi și peste 70 cadre didactice, diagnosticate cu COVID-19

0
413

Aproximativ 200 de elevi și peste 70 cadre didactice sunt diagnosticate cu COVID-19. „La data a care vorbim, 14 octombrie, avem un număr de 192 de elevi confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Acești copii sunt acasă și învață în sistem online. Numărul de clase din care aceștia fac parte este 79. De asemenea, 71 de profesori sunt confirmați cu acest virus“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

12 îmbolnăviri în rândul personalului auxiliar

Au apărut mai multe cazuri de îmbolnăvire și în rândul personalului auxiliar.

„În privința personalului nedidactic sau didactic auxiliar sunt înregistrate 12 cazuri de îmbolnăvire. Sunt destul de multe cazuri, mult mai multe față de câte au fost în anul școlar precedent. Această pandemie este într-o continuă curbă ascendentă. Din păcate, nu se știe când vom atinge acea perioadă de platou despre care vorbesc specialiștii. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede“, a precizat Dana Constantinescu.

Șefa învățământului, dezamăgită de mentalitatea unor profesori

Șefa învățământului din Gorj este dezamăgită de numărul redus de cadre didactice care s-au vaccinat și de mentalitatea celor care refuză imunizarea: „Ne dorim, în lupta cu acest virus, un număr cât mai mare de persoane care să se vaccineze din rândul cadrelor didactice. La data la care vorbim, avem un proces de 56,18% dintre cadrele didactice din Gorj care s-au vaccinat cu ambele doze. Dintr-un total de 4.094 de profesori, 2.300 vaccinați. Nu este un număr care să ne bucure. Ne-am fi așteptat și din discuțiile avute în ședințe cu directorii unităților școlare, există destul de mult reticență în rândul cadrelor didactice de a se imuniza cu un vaccin. Nu știu care este motivul. Sunt argumente, unele dintre ele de ordin medical, pe care nu îmi permit să le discut, iar altele care țin de o anumită mentalitate și reticență, care ne surprinde, mai ales că vorbim de cadre didactice, adică de oameni educați, care trebuie să educe la rândul lor. Sperăm că își vor schimba părerea și că dezinformările legate de vaccin se vor diminua și acești profesori își vor schimba părerea.

Din rândul personalului nedidactic și auxiliar s-au vaccinat 692 dintr-un total de 1.360. Procentul este de 50.8%. Nu este foarte mare, dar nici dezamăgitor de mic. Sper că acest lucru se va schimba în bine“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here