8.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Actualitate Au fost efectuate primele teste de COVID-19 la laboratorul de genetică din...

Au fost efectuate primele teste de COVID-19 la laboratorul de genetică din cadrul spitalului din Târgu Jiu

Primele teste pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 au fost efectuate sâmbătă, 25 aprilie, la laboratorul de genetică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că testele au fost efectuate pentru persoanele internate în cadrul unității medicale: „Se merge în paralel cu laboratorul de la Craiova, pentru a se constata capacitatea laboratorului de a efectua testele în mod corect. S-au efectuat teste pentru pacienții interați în spitalul nostru, după are se vor efectua și petru pacienții din județ, atunci când personalul va fi pregătit în totalitate“.

Aparatura a fost cumpărată cu fonduri de la oameni de afaceri din Gorj

Laboratorul de genetică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost inaugurat joi, 23 aprilie. Testarea se poate realiza în puți mai mult de o oră.
„Poate să extragă 16 probe odată. Timpul de extracţie este de 70 de minute, incluzând etapa de decontaminare“, a explicat un cadru medical.

Laboratorul a fost achiziţionat prin contribuţia mai multor oamenilor de afaceri din judeţul Gorj. „A fost o mobilizare rapidă şi generală imediat după apariţia primului caz de COVID-19. Este pentru prima dată când comunitatea oamenilor de afaceri răspunde foarte repede şi reuşita este fantastică“, a precizat Lelius Stănuşoiu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Gorjeni.

38 cazuri confirmate cu COVID-19 au fost înregistrate pe raza județului Gorj,  cu șapte mai multe decât sâmbătă, din care opt persoane au fost vindecate și externate, 28 persoane internate și 2 persoane decedate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini